Despre Dumnezero


Despre acest website.

DumneZERO

Am ales un nume care sa sugereze cat mai direct ideea ca numarul de zei care exista este, dupa toate dovezile serioase, zero. Desigur, exista mai multe variante de a scrie cuvantul "dumnezero", insa am ales varianta simpla, cu litere, care se aude, se citeste si se scrie la fel. Sa fie clar... (!)


DumneZERO + articole

Pentru a contribui la continutul web in limba romana (-diacritice), am decis sa traduc articole deosebite din presa internationala si din niste publicatii de specialitate. Exista destul continut in engleza si consider ca este necesar cel in limba romana, pentru ca oamenii curiosi si nehotarati sa aiba acces la informatiile din acest domeniu si daca nu stiu sa citeasca in limba engleza.


Cine scrie?

Un om suparat pe tribul prostiei, cel mai mare trib al speciei umane.

Am fost botezat ortodox, fara voia mea, cand avem doar cateva luni si nu puteam decat sa urinez in directia preotului. Dar am avut noroc cu parinti intelectuali care m-au lasat sa invat sa gandesc independent, sa rationez, sa judec, sa empatizez si sa fiu intelegator. Desi am suferit de superstitii in copilarie, nu are rost sa dau vina pe cineva anume, fiind vorba de o conditie sociala si un deficit de maturitate. Sunt curios si deschis la minte, asa ca am testat toate superstitiile din zona. Concluzia - zero efecte.

Scriu eseuri critice de la 15 ani, spre bucuria celor care erau obositi sa auda intrebarile mele si nenumaratele replici. Pe la 16 ani deja aveam construit, cu propriile forte, un sistem filosofic complex, pe care inca nu l-am regasit in cartile ce le-am citit dupa, decat partial. (Determinism in mare masura)

De mic, adultii ma considerau intelept, prea intelept pentru varsta mea. Nu intelegeam exact la ce se refereau atunci, asa ca m-am obisnuit sa studiez oamenii psihologic, empatic, pentru a pricepe ce gandesc. Nu a trecut mult timp si am ajuns la un simt dezvoltat al eticii. Faptul ca am un IQ trecut de 160 cred ca a ajutat, insa imi este in continuare greu sa pricep cum gandesc oamenii mai prosti ca mine.

Pe la varsta normala a rebeliunii am decis sa reactionez la mediocritatea si prostia din jur si am inceput sa invat, aproape involuntar, arta scepticismului. Nu ma interesau zeii, ci prostia, dar in timp am inceput sa observ legatura dintre cele doua idei si a fost necesar sa purific acea partea din creierul meu care pastra agnosticismul sau deismul.

De multi ani comentez pe forumuri, insa am considerat ca la cate comentarii scriu, ar merita sa le adun undeva, pe cele valoroase, pentru a putea invata din ele. Acum, cand intra mai multa lume pe internet, sunt mai mari oportunitatile de comunicare, asa ca e un moment bun pentru un blog. In consecinta: dumnezero.
Ceva asemanator:

Related Posts with Thumbnails

Cele mai citite articole

Original design by Six Shooter Media. To Blogger by Template-Godown