5/15/2013

Va mai amintiti de discutiile despre clasa pregatitoare? ... se intampla.


Mentionez aici articolul pe care l-am scris in martie, 2012:

Clasa pregatitoare - o alta ocazie de indoctrinare crestina.


Si acum, primul caz mediatizat:

Fanatism în numele religiei. 18 părinţi refuză să-şi înscrie copiii la şcoală din cauza învăţătorului care vrea să „mântuiască satul”


si citez:

O situaţie nefirească privind înscrierile la clasa pregătitoare are loc la Şcoala Gimnazială din comuna Botoşana, motivul fiind constituit de refuzul vehement al părinţilor de a-şi înscrie copiii în învăţământul primar, atâta vreme cât la catedra clasei zero se va afla învăţătorul Teofil Creangă, acuzat de părinţi de fanatism religios.

Aceştia au povestit conducerii instituţiei despre traumele la care sunt supuşi zilnic elevii de către învăţătorul a cărei menire este „să educe copiii în credinţă, spre mântuirea păcatelor, să-i conducă pe calea cea dreaptă, urmând să devină mucenici”.

Totodată, potrivit acestora, „el pune pe planul al doilea materiile şcolare şi dă o mare importanţă religiei. Le spune copiilor că necuratul există peste tot în casă, în televizor, îi terorizează cu poveşti despre diavoli, despre păcatele părinţilor şi le interzice lucruri normale precum uitatul la televizor, participarea la serbări, la concursuri şcolare, purtatul cerceilor, jocurile copilăriei. De asemenea, elevii sunt sfătuiţi să nu se joace cu copii de o altă religie, chiar dacă sunt rude”.

„Copiii sunt stresaţi psihic, acestora vorbindu-li-se numai despre diavol, vrăji, avorturi, exorcizări şi alte lucruri de care ei se sperie. Elevii întâmpină multe greutăţi. Îi pedepseşte la colţ cu mâinile sus câte o oră, îi aşează cu genunchii pe grăunţe. În timpul orelor îi obligă să citească acatiste, iar dacă pe elevi îi doare capul, îi trimite în ultima bancă, dându-le rugăciuni de citit”, a mai afirmat un alt părinte.

Un alt părinte mai povesteşte că fiica ei a fost pedepsită pentru că a participat la concursul de matematică „Cangurul”, fiind scoasă în faţa clasei, unde i s-a explicat că astfel de competiţii sunt un păcat. „A fost o pedeapsă psihică pentru ea, mai ales că este o fire sensibilă şi emotivă. Venea acasă şi plângea că nu mai vrea să meargă la şcoală”, afirmă mama fetiţei.

Cititi restul (mai e ceva) pe pagina articolului.


Mentionez aici, din nou, articolul pe care l-am scris in martie, 2012:

Clasa pregatitoare - o alta ocazie de indoctrinare crestina.

Ceva asemanator:

Related Posts with Thumbnails

Cele mai citite articole

Original design by Six Shooter Media. To Blogger by Template-Godown