6/08/2012

Scurt comentariu despre stirile cu oameni religiosi deosebiti


Mai citesc uneori stiri despre preoti sau calugarite ce fac acte caritabile impresionante, ajungand vedete in media. Cel mai recent caz pe care mi-l amintesc este cu un preot care a cumparat o utilitara de pompieri (second hand si de la alta biserica din Franta) si a dat-o pompierilor localitatii.


Tendinta majoritatii celor care se uita la asa ceva si declara: "a, uite, spiritul crestinesc de generozitate si altruism!"; chiar si in randurile ateilor vad cate o reactie de genul: "sunt si oameni buni; si-a folosit pozitia in grupul religios pentru a face ceva bun".

Eu observ altceva din aceste cazuri: ele sunt exceptia, si nu regula. Motivul pentru care aceste persoane ajung prin media este pentru ca altruismul si generozitatea in randul crestinilor din Romania, si mai ales in randul clasei de preoti, este o raritate; o specie misterioasa de comportament ce e prinsa pe camera ceva mai des ca niste ozn-uri.

La fel cum la stiri apar cazurile de crime si violuri oribile, sinucideri si batai, jafuri si hotii - distorsionand perceptia proportionala (rationala) a realitatii, cazurile "pozitive" distorsoneaza si ele perceptia.

Ceva asemanator:

Related Posts with Thumbnails

Cele mai citite articole

Original design by Six Shooter Media. To Blogger by Template-Godown