5/06/2012

Biserica poarta de grija tinerilor - in visele umede ale preotilor


Articol interesant pe Evz:

http://www.evz.ro/detalii/stiri/biserica-poarta-de-grija-tinerilor-de-la-tara-979903.html


S-au înfiinţat mai mult cantine sociale, atât în mediul rural, cât şi în mediul urban, însă cea mai importantă măsură luată prin aceste programe sociale este sprijinirea elevilor şi studenţilor de la ţară, din judeţul Constanţa, cât şi din alte judeţe. Astfel, tinerii sunt ajutaţi să-şi termine liceul sau facultatea.

O minciuna clara. Daca Biserica ar fi ingrijorata de tineri, nu ar mai cere bani de la primarii, consilii locale, consilii judetene si bugete nationale. Acei bani sunt un buget comun din care si EDUCATIA este finantata, cu exceptia "Ministerul Culturii si Patrimoniului Naţional". La fel ca o fantana, cu cat suge mai mult Biserica din rezervor, cu atat ramane mai putin pentru scoli.

Detalii mai multe ...in plata domnului


In mediul rural se inchid scolile de multi ani, iar cursele de transport de elevi sunt din ce in ce mai rare. Intre timp, rar gasesti un sat care sa nu aiba o biserica noua in constructie... iar daca nu e una ortodoxa, atunci neaparat trebui si ortodocsii din sat sa mai faca una, ca e concurenta si trebuie sa-si fluture penisul religios mai viguros ca restul cultelor.


Deoarece majoritatea celor susţinuţi ( aproximativ 70%) au fost şi sunt elevi ai Seminarului Teologic sau studenţi ai Facultăţii de Teologie a Universităţii "Ovidius", se poate spune că acesta este un proiect social şi pentru susţinerea învăţământului teologic.

Grozav... ei isi sustin propriile institutii de indoctrinare ca sa produca mai multi oameni total inutili pentru societate ce ajung sa fie platiti din bugetele publice, daca nu chiar mai rau: productie de sociopati. Pentru cine nu e familiar cu scolile teologice: acestea sunt deseori gazda tinerilor trimisi acolo ca pedeapsa pentru comportament inacceptabil in ochii parintilor (care-s, de obicei, parinti inepti ce si-au abuzat copiii in diverse forme). Acesti parinti dobitoci au impresia ca daca odrasala lor trece prin scoala teologica, o sa devina un sfant! In schimb, vor primii inapoi un psihopat reprimat.


"Această biserică nouă este căminul duhovnicesc al acestor copii aflaţi în dificultate, dar care nu sunt singuri, căci Îl au pe Dumnezeu. Sfinţirea unei biserici este un eveniment mare, sfânt şi binecuvântat. Zidirea unei biserici şi sfinţirea ei înseamnă în istoria comunităţii noastre un moment deosebit, prin care se aduce mulţumire lui Dumnezeu pentru tot ceea ce s-a realizat şi, în acelaşi timp, se cere harul Lui sfinţitor ca această lucrare, ofrandă a credincioşilor, să fie sfinţită aşa cum sfinţim în biserică ofrandele sau darurile pe care le aducem la Sfântul Altar".

E clar, da? Sacrificii si ofrande divinitatii (cele doua merg impreuna, sunt sinonime aproape), ca in epoca de bronz si inainte! Doar ca divinitatea nu exista si castigurile ajung la "reprezentanti". Sacrificii si ofrande, evident, din banii publici... ca sa nu fie sacrificii personale pentru ei, ci sa fie socializate prin toti romanii sub obligatia autoritatii statului.Ceva asemanator:

Related Posts with Thumbnails

Cele mai citite articole

Original design by Six Shooter Media. To Blogger by Template-Godown