3/26/2012

Deputatul Marius DUGULESCU aduce politica anti-femeie in Romania


Sa-l cunoastem pe Mr. Dugulescu:

dugulescu

Citez de pe siteul sau: dugulescu.ro

Naţionalitate: română
Data şi locul naşterii: 22 mai 1974, Haţeg, jud. Hunedoara
Starea civilă: căsătorit cu Inna din anul 2001
Copii: Petru Marcus Dugulescu, Lucas Andrei Dugulescu

Nimic interesant pana aici.


Experienţă profesională


2008 decembrie 15 - prezent: Parlamentul României, Camera Deputaţilor - deputat, colegiul uninominal 3 Timişoara

2008 iunie 1 - decembrie 2008: Consiliul Judeţean Timiş - consilier judeţean, membru în Comisia pentru relaţii şi cooperare interregională

2007 - 2008: Biserica Baptistă Română "Tierasanta", San Diego, California, SUA - pastor
2005 - 2007: Biserica Baptistă Română "Calea Crucii", Colton, California, SUA - pastor asistent
2003 - 2005: Biserica Baptistă "Eclesia", Timişoara - pastor coordonator
2002 - 2003: Biserica Baptistă "Stânca", Timişoara - pastor asistent

1998 - 2000: Parlamentul României, Camera Deputaţilor - consilier parlamentar
1998 - prezent: Asociaţia Evanghelistică şi de Caritate "Isus Speranţa României" - evanghelist, vicepreşedinte
1998 - decembrie 2008: S.C. Dugu&Mayer Impex SRL - director general şi acţionar

Incep sa-mi fac o idee. Are srl, vinde cadouri si suveniruri probabil pe tematica religioasa (googled). "Isus Speranta Romaniei" (probabil ca gramatica nu e o speranta pentru Romania); ajunge consilier parlamentar (?!?!); e pastor in Timisoara; pleaca in SUA sa pastoreasca diaspora cu voturi si ajunge pastor si acolo! Se intoarce direct in functie de consilier si castiga anul urmator loc in Camera Deputatilor. O ascensiune destul de dramatica, s-ar putea spune.

Dar oare ce a invatat de la propagandistii "pro-life" (si, de obicei, Republicani ~~ echivalent PDL) din SUA? Sa vedem:

Citez dintr-un articol scris de dansul pentru Renasterea.ro:

România se confruntă cu o acută lipsă de informare privind consecinţele avortului, aceasta fiind şi una dintre cauzele pentru care ţara noastră are o rată foarte mare a întreruperilor de sarcină.

Incepe cu minciuna, cum e crestineste. Intreruperile de sarcina apar pentru ca femeile nu sunt destul de speriate de consecinte? Pai tocmai acesta e motivul principal pentru care are loc intreruperea ------ conse-fucking-cinte!

Dupa datele adunate de ONU, Romania are o rata de avorturi de 27.8 / 1000 femei (prin 2004). E aproape de 2 ori mai mica decat rata din imperiul ortodoxiei: Rusia (53.7) - care e pe locul 1. La mare apropiere statistica de Romania se gaseste Ucraina si Letonia (nu "Latvia"), iar cu rata mai mica, Cuba, China si Ungaria.

Pe de alta parte, rata totala de avorturi, adica numarul total de avorturi pe care le-ar avea o femeie in perioada in care e fertila (adica de la pubertate pana la menopauza in mod normal) a scazut puternic din 1998 pana in 2005 (din date adunate de ONU) :

1998: 1.61
1.52
1.51
1.47
1.50
1.36
1.15
2005: 0.98

O scadare de aproximativ 40% si cu tendinta clara de scadere in continuare.


Pacientele solicitante nu sunt informate în privinţa riscurilor avorturilor şi nici referitor la alternativele existente.

"Alternative". Propun ca domnul Dugulescu sa se ofere voluntar pentru transplant de fetus; el sau familia lui! Sau nu e o alternativa? Ce alternativa poate sa fie la avort: ori se duce la capat sarcina, ori nu se duce.


Din cauza avorturilor, rata îmbolnăvirilor de cancer de col uterin a crescut brusc, cum la fel se întâmplă şi în cancerul mamar.


Minciuni, din nou. Nu exista nici un studiu care sa lege avorturile de cancer mamar [ alternativ ].

Cat despre cancerul de col uterin (sau cancerul cervical) (cel renumit pentru controversele mediatice cu virusul HPV) are mai multe cauze cunoscute, dar printre acestea nu se numara avorturile.

Cauze cunoscute: infectii cu HPV, fumatul, infectia cu HIV. Cofactori: infectia cu chlamydia, stresul, dieta proasta, contraceptie hormonala, sarcini multiple, expunere la drogul hormonal diethilstilbestrol, o istorie familiala de cancer cervical, relatii sexuale foarte devreme. (Am subliniat niste cofactori ce sunt stimulati de crestinism si alte relgii).


Continuam.

Din păcate, femeile care doresc să recurgă la avort nu cunosc existenţa alternativelor, cu toate că au dreptul la informaţii precise despre procedură şi consecinţele medicale, fizice, psihice, emoţionale şi sociale ale avortului la cerere, informaţii pe care în acest moment nu le primesc.

Iar cu alternativele si consecintele. Stiti cine sufera cel mai tare dupa avorturi? Femeile foarte crestine. Poate cunoasteti si voi asa persoane. Sunt acele femei care au avut odata un avort si se simt foarte vinovate pentru restul vietii, transformandu-si existenta intr-o ocazie pentru auto-pedepsire, umilire, amagire si psihoza generala. Daca e sa fie consultante femeile inainte sa faca avort, ar fi mai sanatos sa li se aminteasca de caracterul mitologic al religiei lor si falsitatea generala a ideilor circulate in respectivul cult.

Ca femeile acum nu primesc informatii... ce informatii? Ca propaganda ieftina a lui Mr. Deputat Dugulescu nu are ce cauta in politicile statului laic. Daca vor sa minta femei, sa o faca la biserica, cum sunt si sigur ca a facut-o, fiind pastor.

Printre consecinţele întreruperii sarcinii se numără: consecinţe imediate, cum ar fi hemoragii abundente, leziuni ale aparatului genital, infecţii; consecinţe fizice tardive precum sterilitate, boală inflamatorie pelvină, probleme la următoarele sarcini;

Aha. Da, cele mai rele chestii se intampla cand avortul e criminalizat. Se stie asta dupa experienta cu Ceausescu din anii 1970-1989. Aceste riscuri se evita doar prin pregatirea unui sistem medical avansat si bine dotat (si bine platit!). Daca domnul pastor e ingrijorat de sanatatea femeilor, ar putea sa voteze in Parlament pentru proiecte de constructie si renovare a clinicilor de ginecologie si o crestere a cererii pentru specialisti in avorturi.

Daca tot e vorba de sanatatea femeii, trebuie sa mentionez si ca marii ginecologi din Marea Britanie ( Royal College of Obstetricians and Gynaecologists ) au spus ca avortul e mai sigur ca nasterea, si ca doctorii ar trebui sa le spuna pacientelor acest fapt. Ceea ce ar trebui sa fie evident... nasterea e un proces foarte dificil, foarte dureros si care, in trecut, avea o probabilitate foarte mare de a lasa femeia moarta. In Romania, nasterile poarta o mortalitate inca extrem de mare: 42 (49 dupa ONU) de fatalitati per 100,000 de nasteri, comparativ cu SUA: 8 per 100,000. Practic, Mr. Dugulescu nu e deranjat de faptul ca femeile mor la nastere, ca pruncii sau familiile raman fara mama; nu, fetusul e cel care conteaza.


consecinţe psihice, cum ar fi sentimentele de vinovăţie, tristeţe, nevroză anxioasă sau depresie.

Dupa cum ziceam mai sus. E foarte bine sa existe consiliere psihologica pentru femei; nici o procedura de acest fel nu e un moment de bucurie in viata. E un moment teribil in care ai de ales intre un viitor cert si un viitor foarte nesigur cu o responsabilitate exponential mai mare. Sper ca exista asa cabinete la clinci si sper ca aceste cabinete nu sunt poluate cu pseudo-consiliere cu agenda crestina. Ce poate sa fie mai rau pentru o femeie in asa situatie decat sa fie invinovatita fara drept, umilita si amenintata cu blesteme (in care crede) pana ajunge la cel mai de jos sentiment de inferioritate ?


Plecând de la aceste premise, deputatul timişorean Marius C. Dugulescu a iniţiat o lege privind înfiinţarea, funcţionarea şi organizarea cabinetelor de consiliere pentru criza de sarcină. În esenţă, fiecare femeie însărcinată va trebui informată în perioada de dinaintea avortului asupra consecinţelor acestui act, pentru a avea răgazul necesar asimilării informaţiilor primite, astfel încât să ia o decizie în deplină cunoştinţă de cauză.

- o alta risipa de bani publici
- o smecherie prin care sa se bage pseudo-consilierii crestini acolo si sa faca prozelitism pe banii cetatenilor
- o metoda de coercitie anti-femeie

Stiti cum e cu ragazul? Cand vin femeile cu sarcini din ce in ce mai lungi, mai e putin pana avortul nu se mai poate face. Si uite asa se distruge acest drept al femeilor. Rejoyce, ar zice pastorul!


Cabinetele de consiliere se vor înfiinţa în cadrul fiecărei secţii de ginecologie a unităţilor spitaliceşti de stat.

ha... da..., in Romania avem si biserici in spitale, deci nu m-ar surprinde sa gasim prozelitism in cabinete.


Ele se pot înfiinţa şi în regim privat.

AAAA HAAAA!

Cu politica PDL-ista de "privatizare or else", asa cabinete ar exploda bine ca bisericile, avand probabil si finantare mai specializata de la organizatiile crestine anti-avort anti-femeie, cum e Pro-Vita.


Medicul ginecolog sau cel care depistează sarcina este obligat să informeze femeia care doreşte să facă un avort despre obligativitatea parcurgerii perioadei de consiliere pentru criza de sarcină şi a unei perioade de gândire de cinci zile.
Deci medicul devine un agent de informare si un ghid. Sunt curios ce se intampla la urgente... ca medicii sunt obligati sa ia actiune, nu sa piarda vreme cu birocratie.


Medicul este obligat să informeze femeia care doreşte să facă un avort că nu poate întrerupe sarcina fără dovada unui certificat de consiliere emis de cabinetul de consiliere pentru criza de sarcină.

Ce ziceam de DREPT! Acolo scrie clar: trebuie un certificat oficial. Acest certificat e emis de partea terta, nici macar de stat. Asta se numeste erodarea drepturilor prin birocratie. Ai un drept fundamental, dar peste el exista straturi intregi de legi care il blocheaza putin cate putin, pana e ingropat.

Consilierea în criza de sarcină se realizează prin cel puţin o şedinţă de specialitate, iar certificatul de consiliere va fi obligatoriu pentru efectuarea unui avort. Fără a face dovada acestui certificat, medicul ginecolog nu poate să recurgă la procedura medicală de avort. De asemenea, medicul ginecolog nu poate recurge la întreruperea voluntară a cursului sarcinii înaintea încheierii perioadei de gândire care este de minimum cinci zile.

Ceausescu ar aplauda in mormant de bucurie!
Acum, ca sa nu uitam ca vorbim de un fundamentalist crestin care a ajuns in parlamentul Romaniei, mentionez motto-ul scris pe siteul sau:Rugă pentru națiuneExistă oare în Galaad
Vreun leac de vindecare?
Căci neamul meu este bolnav
Şi rana lui e mare.

Se cere leac vindecător
Se cere o minune
Să vindece al meu popor
Româna naţiune...

...Prin ciuma roşie trecuţi
În noua libertate,
Ucidem pruncii nenăscuţi,
Mânaţi de voluptate.

Incesturi, crime, sodomiţi,
Abundă prin ziare.
Suntem o casă de smintiţi,
În plină destrămare.

În ţara cu guvern corupt,
Parlamentari, miniştri,
Ca din pământ au apărut
Miliardari siniştri.

În blocuri triste, cenuşii,
Bătrânii mor de foame,
Uitaţi de stat şi de copii.
O, fie-Ţi milă, Doamne.

Te rog pentru poporul meu,
Pentru al Tău sfânt Nume,
Căci rana lui miroare greu
În ţară şi în lume.

Ascultă-ne din cerul Tău,
Tămăduieşte ţara!
Ne mântuieşte de cel rău,
La fel ca la Gadara!

Ridică Doamne-acest blestem!
Redă-ne bucuria!
Ne-ascultă ruga, fă un semn,
TREZEŞTE ROMÂNIA!

Petru Dugulescu
(1945 - 2008)


Am subliniat partile ironice si fucked up.


De ce ma refer la americanizare...? Priviti:

- Articol 1

- Articol 2

Ceva asemanator:

Related Posts with Thumbnails

Cele mai citite articole

Original design by Six Shooter Media. To Blogger by Template-Godown