2/10/2012

Crestinismul este tot o forma de vrajitorie


Si e la fel de fascinat, amuzant si... detasat de realitate. E si normal asa, pentru ca vrajitoria este stramosul (mai primitiv) al religiilor organizate.

Citez dintr-un articol de pe EVZ:


E unul din marile tabuuri ale lumii creştine şi feţelor bisericeşti le este interzis să recurgă la această armă. "Să piară copiii lui şi într-un neam să se stingă numele lui", "Să cadă peste ei cărbuni aprinşi; în foc aruncă-i pe ei, în necazuri, pe care să nu le poată răbda", sunt doar două exemple din psalmii de blestem cuprinşi în Vechiul Testament.Ierarhii pot blestema doar dracii, dar numai în anumite condiţii: dacă au vechime, dacă sunt curaţi sufleteşte şi dacă au o pregătire specială pentru această misiune. Cu aşa ceva nu e de joacă, spun înaltele feţe bisericeşti.

Anatema se dă contra celor ce dispreţuiesc şi atacă adevărurile dogmatice, morale şi de cult (...). Anatema cuprinde blestem, afurisenie şi predare a celui anatemisit pe mâna satanei

Ca să arunce anatema, preotul invocă mai întâi Sfânta Treime, pe fecioara Maria, sfinţii, îngerii, patriarhii şi pe toţi cei sfinţi, ca să fie martori. Apoi blestemă: "Pământul să nu-i sufere picioarele ca să umble pe el; apa să nu-l spele şi să-l hrănească, când o va bea, aerul să nu-i uşureze respiraţia. La fiecare pas să fie cuprins de spaima morţii adusă de păcatele lui; (...) Sângele lui să se înnegrească şi măruntaiele lui să putrezească. Sufletul lui diavolul să-l ia, cu care s-a împrietenit şi căruia i-a slujit, ca să-l ducă în focul cel veşnic".


Afurisirea se face foarte rar de către Biserică. Aceasta se petrece însă în cazuri extreme, precum în cazul ereticilo


“Damblaua să cuprindă toate mădularele lui, de la picioare până la cap, să nu mai audă și să nu mai vadă. (…) După moarte, trupul lui să nu-l primeasca pământul, ci să stea ca un cadavru înnegrit și cuprins de împuțiciune.“

"Credinţa populară spune că persoana scrisă pe toacă nu va muri de moarte bună. Este o metodă de răzbunare folosită mai ales în nordul ţării. Oamenii merg pe furiş şi scriu numele duşmanilor pe toaca de la biserică sau mănăstire apoi trăiesc cu convingerea că în momentul în care lemnul respectiv va fi lovit de ciocănele, răul dorit rivalului începe să se împlinească", explică un preot.E impresionanta acea ignoranta care imparte crestinii in cei care ignora magia din mitologia lor draga, dar venereaza un iluzionist - in cel mai bun caz, si crestinii care nu ignora magia din mitologia lor, ci o imbratiseaza, in vechea traditie de superstitie prin care-si manifesta lipsa de putere de a-si schimba lumea prin externalizarea responsabilitatilor, dorintelor si problemelor catre niste entitati imaginare antropomorfizate.

Toata situatia arata cam ca-n acest episod din South Park

Ceva asemanator:

Related Posts with Thumbnails

Cele mai citite articole

Original design by Six Shooter Media. To Blogger by Template-Godown