2/18/2012

Balul Operei din Cluj - un prilej de prozelitism pentru organizatori


Azi a avut loc prima parte din renumitul si necunoscutul Bal al Operei Cluj si, pentru cine a urmarit televiziunile locale, a fost ceva de fascinat prost gust.

In timp ce in Piata Avram Iancu era o grupare de manifestanti (monarhisti and co.) ce se plimbau spre prefectura scandand "UNGUREANU E ATEU, O SA-L BATA DUMNEZEU" (eu nu sunt fan PDL), maretul eveniment cultural clujean - Balul Operei, ce are ca motto promovarea valorilor clujene, ...incepe cu o priceasna.

O priceasna este un fel cantec cu melodie folclorica traditionala si versuri cu tematica religioasa intr-un ritm mai vesel... adica o porcarie produsa prin inlocuirea subiectului din cantecele de dragoste cu dumnezeu sau jesus, in vechea traditie de plagiatura crestina.

Dupa aceasta distractie, prezentatorul tine sa aminteasca de marea pierdere pe care a suferit-o organizatia lui Andrei Andreicutu-cutu, BOR, prin separea mitropoliei Clujului de cea a Sibiului, si nu uita sa mentioneze ca e prieten cu acest CEO ortodox local. Apoi, prezentatorul incearca sa aminteasca de valorile crestine traditionale, de valori ardelenesti si de ...valori vieneze (inspiratia pentru Bal). In mintea lui, valorile occidentale, valorile europene, se combina minunat cu "valorile" crestine.

Cu asa oameni nu se promoveaza valori, ci se promoveaza chiar non-valori. Un alt episod din seria de idei intoarse pe dos in Romania.

Ceva asemanator:

Related Posts with Thumbnails

Cele mai citite articole

Original design by Six Shooter Media. To Blogger by Template-Godown