12/09/2011

Preotii, negociatori abili; credinciosii - fraieri abili


Un reportaj cu camera ascunsa, realizat de Antena3, in care doar se ilustreaza ceva ce stie aproape oricine: preotii lucreaza la negru si stiu sa adune si sa ceara bani de la masele de persoane ignorante. Probabil ca si chitantele sunt o forma de erezie...


Get Adobe Flash player


Sursa: http://www.antena3.ro/romania/cat-costa-sa-fii-crestin-vezi-cum-se-negociaza-pretul-unui-botez-in-biserica-147186.html

"Crestinare", acel remediu magic pentru o boala la fel de imaginara numita "pacat".

Sfânta taină a botezului nu poate avea loc fără ca preotul să fie plătit şi nu oricum, ci cu câteva sute de lei. Cei care vor să-şi creştineze copiii trebuie să se pregătească cu cel puţin 300 sute de lei, preotul fiind cel care stabileşte taxa. Reporterii Antenei 3 au negociat cu un preot suma pentru un botez.

Pe lângă taxa obişnuită, percepută de preot şi biserică, pentru botezul care este negociat se cere şi suma de 50 de lei. Aceasta este cerută pentru un grup de "studenţi de la master", "care ajută" la desfăşurarea slujbei.

Preotul chiar asigură interlocutorul că suma pe care o cere este rezonabilă fiind disponibilă doar la biserica respectivă. În ceea ce priveşte, însă, corul, părintele nu poate da o sumă exactă, acesta fiind din afara bisericii.


Intre timp:

Sechestru la Arhiepiscopia Tomisului. IPS Teodosie, intr-un nou scandal


Ceva asemanator:

Related Posts with Thumbnails

Cele mai citite articole

Arhivă

Original design by Six Shooter Media. To Blogger by Template-Godown