9/12/2011

Raspuns la "Ateii împotriva bisericii: un meci perdant pentru un secol care, dacă va fi, va fi social"


Cititi articolul de aici: http://voxpublica.realitatea.net/politica-societate/ateii-impotriva-bisericii-un-meci-perdant-pentru-un-secol-care-daca-va-fi-va-fi-social-67840.html. Pare sa fie scris intr-un ton de pseudointelectual crestin sau doar deist.Din DEX:
HABÓTNIC, -Ă, habotnici, -ce, adj., s. m. și f. (Persoană) care respectă cu scrupulozitate exagerată prescripțiile religiei; bigot. – Din rus. habadnik „membru al sectei religioase evreiești «Habad»”.

Pentru autor:

Ai început pe un ton serios şi ai terminat într-unul sentimental.
“Noi”, ateii care au o atitudine anti-teistă (o chestiune politică şi socială), nu ne considerăm superiori ca “fiinţă umană”, ci ca cetăţeni, membrii intr-o civilizaţie modernă, una care va fi nevoită să aleagă, în viitorul apropiat, între conservarea mozaicului de ignoranţă religioasă sau eforturi raţionale globale de prevenţie şi ameliorare a problemelor economice, climatice şi de resurse.

E foarte simplu: noi am scapat de handicapul mental numit “credinţă religioasă” – care e ca o pălărie de fier ce-ţi strânge creierul şi-ţi slăbeşte simţurile. Această eliberare nu este o dovadă de superioritate, ci ţine de noroc, de probabilităţi. Iar probabilitatea respectivă e în creştere pentru toata lumea, inclusiv pentru tine.

Ca cetăţean ateu, aş dori ca mai mulţi oameni să participe în societate cu tot creierul, nu cu fragmentele rămase intacte după indoctrinarea religioasă.

BOR nu are niciun rol în viitor, fiind o fosilă vie, un muzeu scump şi înconjurat de zombi. Este inevitabil… la fel cum acum nu discutăm de importanţa lui Zeus în Constituţie sau de câţi bani să aloce guvernul pentru templele dedicate lui Zamolxis.

Poate că pierdem nişte meciuri, dar ştim cine pierde campionatul.

Ceva asemanator:

Related Posts with Thumbnails

Cele mai citite articole

Arhivă

Original design by Six Shooter Media. To Blogger by Template-Godown