9/01/2011

Patriarhia Romana pofteste la mai mult, dar n-are de unde. 1 roman din 500 a donat pt. CMN


Pe citate.
Sprijinul Statului pentru susţinerea cultelor religioase, inclusiv în ceea ce priveşte construirea de locaşuri de cult, este prevăzut de Constituţia României (art. 29, alin. 5) şi Legea cultelor (art. 10, alin. 6)Constitutia:

(5) Cultele religioase sunt autonome faţă de stat şi se bucură de sprijinul acestuia, inclusiv prin înlesnirea asistenţei religioase în armată, în spitale, în penitenciare, în azile şi în orfelinate.


Unde scrie ca statul sprijina expansiunea retelei de biserici? AUTONOMIE inseamna un grad mare de independenta, in special financiara.Aceste acte normative au în vedere faptul că proprietăţile cultelor nu au fost retrocedate în totalitate, iar Biserica Ortodoxă Română a primit doar o mică parte din proprietăţile avute atât înainte de secularizarea din sec. XIX, cât şi înainte de instaurarea regimului comunist.


Secularizarea este irelevanta regimului de acum. Nici macar nu exista oficial Biserica Ortodoxa Romana atunci. Nu au nici un drept sa ceara acum asa ceva. Nu va putea primii niciodata "proprietatile" de atunci pentru ca atunci ROMANIA ERA IN FEUDALISM, fapt ce implica ca o mare parte din populatie ar trebui sa fie expropriata si sa-si piarda majoritatea drepturilor ca sa aiba preotii pamanturi de dat in chirie. [Introduceti injuratura aici]


În acelaşi timp, legea specială pentru construirea Catedralei Mântuirii Neamului prevede sprijinul de la bugetele de stat şi cele locale (Legea Catedralei nr. 261/2005, art. I, alin. 2)


Ma doare in cur de legea speciala. Sunt o gramada de legi proaste, abuzive, facute la comanda. Faptul ca legea e facuta incalcand alte legi o transforma intr-o lege proasta. Transferul de proprietate publica catre BOR a fost ilegal, in special pentru ca era spatiu verde.


Catedrala Mântuirii Neamului nu se construieşte exclusiv cu bani de la bugetul de Stat, ci doar parţial.


Partial... adica 99.9999% din bani cetatenilor si restul din donatii, nimic din buzunarele adanci ale sutanelor aurii.


În luna februarie 2011, Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române a aprobat procedura colectei naţionale pentru construirea Catedralei Mântuirii Neamului în toate parohiile şi mănăstirile Patriarhiei Române din ţară şi străinătate, colectă care a demarat la 1 iunie 2011. Astfel, fiecare persoană care doreşte să contribuie la ridicarea viitoarei Catedrale a Mântuirii Neamului poate face donaţii în bani şi primeşte chitanţă emisă direct de către Patriarhia Română. Rezultatele colectei sunt promiţătoare!


MINUNE! BOR EMITE CHITANTE!36.321 de persoane (36.189 fizice şi 132 juridice) au donat până în prezent bani pentru ridicarea viitoarei Catedralei patriarhale, 23.788 dintre aceştia donând bani de la iniţierea recentă a colectei naţionale (1 iunie 2011).


Cam mic poporul roman ortodox, nu? Doar 36 de mii din milioanele majoritare? Cred ca ar trebui sa schimbe proiectul cu o "Manastire de lemn a mantuirii neamului", undeva prin marginimea Bucurestiului. Cam atat merita!


Toate aceste date dovedesc faptul că românii ortodocşi doresc construirea Catedralei Mântuirii Neamului.


Aham. Romanii sunt cam 20 de milioane.

20 000 000

15% sunt copii, deci ramanem 17 000 000.

1% din cei 17 000 000 de romani non-copii = 170 000


Cei 37,000 de donatori ortodocsi reprezinta aproximativ 0.20% din romanii activi (adulti). Adica 1 roman din 500 a donat pentru Catedrala Manuirii Neamului.

Pentru o organizatie care pretinde ca are o baza de populatie de "peste 95%" din Poporul Crestin Ortodox Roman (pronuntat in ton demagogic, zgomotos), dar primeste sprijin de la o fractiune (subunitara) din acel total, situatia e mai mult ca penibila.

Pe langa aceste donatii penibile, trebuie adaugat faptul ca reprezentantii BOR au declarat ca TOT proiectul se va construi din donatii si nu va fi nevoie de "sprijin" de la bugete publice.

Din aceasta schimbare de declaratii se pot trage doua concluzii:

1) Patriarhia Ortodoxa Romana = institutie de ipocrizie si demagogie care incearca sa exploateze romanii creduli, naivi si necugetatori

2) Patriarhia Ortodoxa Romana a avut o revelatie in care a realizat ca poporul roman nu e ortodox si nu apartine organizatiei lor, astfel ca nu au cum sa faca asa monument grandoman oribil fara sa jefuiasca bugetele publice, amenintand cu "pistolul electoral" (nu semnezi alocarea de buget, nu esti pomenit in biserica).


Poate ca ambele concluzii sunt adevarate: BOR e o organizatie obscura care inseala constant publicul, SI romanii sunt "ortodocsi" doar cu numele, in rest n-au treaba cu religiozitatea si cultul, preferand sa se ocupe cu treburi mai lumesti, in afara de sarbatori si inmormantari unde mai vad cate un popa.


Considerăm că cei care încă mai contestă construirea Catedralei Mântuirii Neamului prin acţiuni de protest atentează de fapt la libertatea religioasă a cultelor, garantată de Constituţia României şi la dreptul cultelor de a primi sprijin financiar de la Stat, prevăzut de Legea cultelor.


Nu nu, ala e un privilegiu, nu e un drept. Problema este daca BOR merita acest privilegiu sau nu. Eu zic NU. Privilegiile nu au ce cauta intr-o societate justa, cu drepturi si libertati. Privilegiile acestea sunt mostenirea dintr-o era intunecata in care nu existau state de drept, ci monarhii diverse ce acordau drepturile dupa bunul plac. Daca BOR nu e in stare sa stea pe spatele turmelor sale de creduli indoctrinati, atunci sa se dea jos si sa se faca mica. In lumea reala, nu exista "too big to fail", nici la banci, nici la companii, nici la culte.Iată de ce numărul donatorilor pentru construirea Catedralei creşte în fiecare zi, chiar dacă sumele oferite sunt mai modeste din cauza crizei economice. Oricum, Dumnezeu se uită cu prioritate la bunătatea inimii omului darnic şi harnic pentru fapta bună izvorâtă din credință și rugăciune


Oh... deci exista criza economica? Daca e criza atunci de ce sunt risipite bugetele publice pe bisericile curului, cand pot sa ajunga la oameni care au nevoie disperata de ele ---- cum vor fi miile de batrani saraci care vor dardaii la iarna ... Poate ca preotii se gandesc ca numarul mai mare de inmormantari le va prinde bine la afaceri. Or sa convinga tinerii manelisti sa produca generatii noi de fraieri...

In rest, ideea asta ca daca investesti ceva in "templul Dumnezeului" primesti mai mult inapoi este o imbecilitate atat de arhaica incat cine a spus-o trebuie lovit peste fata cu un peste mare si stricat. Sugerati voi unul. Este doar vechiul principiu de "sacrificii pentru spirite", doar ca in loc sa se sacrifice BOR sau voluntari crestini ortodocsi, sunt sacrificate bugetele adunate din buzunarele romanilor si toti oamenii care depind de ele. Asta e un fel de razboi de clasa, doar ca e vorba de clasa de "ortodocsi de elita" vs restul, inclusiv turma lor.


Sursa: http://www.basilica.ro/ro/stiri/bdonatori_si_protestatari_diferente_de_orizont_si_numarb_2642.html

Ceva asemanator:

Related Posts with Thumbnails

Cele mai citite articole

Arhivă

Original design by Six Shooter Media. To Blogger by Template-Godown