9/24/2011

De ce "Românii nu vor viaţă veşnică şi cred în extratereştri Citiţi mai mult: Românii nu vor viaţă veşnică şi cred în extratereştri"


Raspuns la Românii nu vor viaţă veşnică şi cred în extratereştriCea mai mai mare curiozitate a celor intervievaţi este: "Ce se întâmplă după ce murim?".

E bine ca exista curiozitate si nu certitudine. Curiozitatea permite si optiunea probabila: nimic special.

"Cum a fost creat Universul?" i-a arătat ca fiind cei mai religioşi pe români şi pe sârbi, care au atribuit actul creaţiei Divinităţii. Celelalte state consideră că naşterea s-a produs ca urmare a Big Bang-ului.

O dovada de lipsa de informare stiintifica. Unde sa invete despre cosmos? Cei care mai dau pe Discovery sunt minoritari.

Existenţa altor forme inteligente de viaţă în Univers îi preocupă pe cei mai mulţi locuitori din Europa de Sud-Est. Dacă unii cred că deja s-a luat legătura cu extratereştrii, sârbii şi slovenii spun că nu au fost contactaţi.

E o fascinatie interesanta rezultata din cultura hollywoodiana. Credinta in vizite din partea extraterestrilor inlocuieste vechile superstitii cu demoni si fantome, adaugand si un strat de conspiratie. Momentan inca nu exista "curatatori profesionistii de extraterestrii", asa ca sunt superstitii mai inofensive ca cele vechi.

"De ce credeţi că oamenii le fac rău altor oameni?" Pentru cei mai mulţi dintre români, bulgari şi sloveni, răspunsul este educaţia precară. Sârbii consideră experienţele personale traumatizante ca fiind o motivaţie.

Destul de bune raspunsuri, dar ma tem ca dupa propozitiile vagi se ascund tot felul de prejudecati cu tente rasiste si sectariene.

"Viaţa fără de moarte" nu pare a fi o ofertă tentantă pentru locuitorii din Sud-Estul Europei, unde cei mai mulţi preferă durata de viaţă actuală (60-90 de ani). Bulgarii, croaţii şi slovenii ar dori să trăiască în jur de 100-200 de ani, dar să nu devină nemuritori.

Surprinzator de pozitiv rezultatul.

Acolo scrie ca practic romanii incearca sa caute alternative la doctrinele BOR; deci ajung inevitabil la domeniul pseudostiintelor si religiilor mai lejere din Orient... (OTV). Oarecum e imbucurator acest fenomen, pentru ca inseamna ca macar oamenii sunt deschisi si cauta ceva; exista loc pentru ratiune, secularism, umanism.

Multe din restul cultelor, religiilor si pseudostiintelor promit ceva foarte atractiv: bunastare si sanatate in timpul vietii (chiar si la cultul ortodox, tot aceste aspecte sunt cele mai populare --->> moaste magice, icoane magice, apa magica, izvor magic etc.).

Sectele crestine care prind bine in Romania sunt cele care vin cu reteaua sociala si doctrina de imbogatire, atat de populara la americani; in rest, homeopatie, cristale, pietre, aromaterapie, karma, bratari magice, yoga, etc. ... tot felul de practici stupide care promit o viata mai buna sau vindecare. Aici e cheia in a intelege mintea credinciosilor de rand.
"Cum credeţi că se va produce sfârşitul lumii?" O catastrofă naturală, cred cei mai mulţi dintre respondenţi. 30% dintre români dau acelaşi răspuns, iar 16% cred că va veni Apocalipsa.

16% fanatismul monoteist? E inca mult!Sursa pozei: articol amuzant....

Ceva asemanator:

Related Posts with Thumbnails

Cele mai citite articole

Arhivă

Original design by Six Shooter Media. To Blogger by Template-Godown