8/18/2011

Un voluntar papal e suspect de terorism chimic in Spania - unde se au loc proteste fata de vizita papala


Traduc o stire de la AP.


Un student la chimie ce lucra ca voluntar la vizita Papei in Madrid a fost arestat sub suspiciunea ca planuia un atac cu gaze impotriva oamenilor care protestau vizita pontifului.

Benedict XVI incepe o vizita de 4 zile azi, marcand Ziua Mondiala a Tineretului. Mii de protestatari s-au organizat impotriva vizitei sale incepand de ieri seara, in piata centrala a Madridului (Sol), unde s-au tinut si proteste impotriva guvernului in lunile trecute.


Un oficial de la politie a spus ca suspectatul a fost arestat marti in Madrid si ca e un student mexican cu specializare in chimie organica. Mai multe detalii nu au fost publicate.

Un oficial de la comitetul de organizare al vizitei papale a spus ca mexicanul e un voluntar ce ajuta la controlarea fluxului masiv de oameni ce se aduna in Madrid. Aprox. 30 000 de oameni din lume participa la organizarea evenimentului, iar 10 000 de politisti vor asigura paza in Madrid. Organizatorii spun ca se asteapta la 1 milion de pelerini din intreaga lume sa participe.

Marsul de protest a fost pasnic, cu cateva urlete intre protestatari si suporterii papei, dar politia a oprit marsul si a scos protestatarii din piata, arestand cel putin unul din ei.

Un oficial de politie a spus ca studentul chimist, acum in arest, facea amenintari pe internet impotriva oamenilor din Spania care se opuneau vizitei, iar politia s-a auto-sesizat.

Politia a descoperit in locuinta suspectului mai multe caiete cu formule chimice ce nu avea treaba cu studiile sale. Oficialul a mai spus ca suspectul a incerat sa recruteze ajutoare pe internet si ca acesta planuia sa gazeze protestatarii cu "gaze sufocante", desi politia nu a gasit chimicale la locuinta sa.


Mai multe info.

Ceva asemanator:

Related Posts with Thumbnails

Cele mai citite articole

Arhivă

Original design by Six Shooter Media. To Blogger by Template-Godown