6/02/2011

INS si BOR, o relatie de dragoste...


Stimulati-va si voi furia:


Citez:

Lucrurile sînt cu atît mai îngrijorătoare cu cît neutralitatea Institutului Naţional de Statistică rămîne a fi dovedită.

Se ridică multiple semne de întrebare privind legăturile dintre INS si BOR. De exemplu, preşedintele INS a solicitat şi a obtinut sprijinul Bisericii Ortodoxe în derularea recensămîntului, iar reprezentantii celor două instituţii au avut mai multe întîlniri pe această temă.

„Buna colaborare” dintre Institutul National de Statistica si BOR este evidentă şi la nivel simbolic; din informaţiile pe care le am INS este singura instituţie centrală de stat care dispune de… un sfînt patron – Sf. Dionisie Exiguul, „ales ca sfînt ocrotitor al Institutului Naţional de Statistică” la întrevederea din 12.09.2008 dintre preşedintele INS şi Patriarhul Daniel!

Dacă şi recensămîntul din 2011 va creea aceeaşi imagine distorsionată ca şi cel din 2002, consecinţele se vor extinde mulţi ani în viitor, iar privilegierea grupărilor religioase va continua să crească. De aceea este important ca noi toti, fie ca sintem bautori de Coca, de Pepsi sau de ceai, ortodocsi, catolici sau atei, sa ne declaram asa cum sintem azi, fara a ceda presiunii traditiei si fara a incerca sa facem pe plac unui clase politice aflata intr-o simbioza sulfuroasa cu Biserica.

...


tot articolul

Ceva asemanator:

Related Posts with Thumbnails

Cele mai citite articole

Arhivă

Original design by Six Shooter Media. To Blogger by Template-Godown