5/04/2011

Primăria Clujului *dă* un nou teren la BOR, fortand si niste tigani sa se mute


Citez:

Complex teologic în locul colibelor de romi


Primăria a dat curs cererii ÎPS Andrei, şi anume de obţinere a unui teren în Cluj-Napoca, pe care arhiepiscopia să ridice un complex multifuncţional teologic. Primarul Sorin Apostu a anunţat astăzi decizia de a oferi, în mod gratuit, Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului şi Clujului, un teren de pe strada Coastei în suprafaţă de 4.000 de metri pătraţi. „Studenţii la Teologie nu au locuri de cazare, sunt împrăştiaţi în căminele altor facultăţi. Astfel, se va rezolva această problemă", a spus Sorin Apostu. (PRIMAR)

Potrivit purtătorului de cuvânt al arhiepiscopiei, Bogdan Ivanov, mai multe detalii cu privire la acest proiect vor fi făcute publice după atribuirea terenului.

La noi in Cluj, casatoria dintre Biserica si Stat este atat de reusita incat constructia de noi biserici pe spatii publice ce NU AU VOIE SA FIE INSTRAINATE este deja normala, in timp ce alte proiecte ale BOR sunt ceva mai discutabile. De ce anume ar trebui Clujul sa sustina, prin subventia in forma de teren gratuit, Biserica Ortodoxa si scolile sale de schizofrenici?


P.S. pentru cititorii credinciosi care nimeresc pe aici: da, am zis schizofrenici, desi probabil ca masura variaza. Scolile de teologie sunt pe acelasi nivel cu niste scoli in care se discuta credinta in lupul cel rau, filosofia luptei dintre zmeu si Fat Frumos din lacrima, pacatele Cenusaresei, suferinta lui Praslea cel voinic - toate la modul cel mai serios.

Ceva asemanator:

Related Posts with Thumbnails

Cele mai citite articole

Arhivă

Original design by Six Shooter Media. To Blogger by Template-Godown