5/07/2011

Feministele din Arabia Saudita


Traduc o stire de la CNN:

Mai multe grupuri de femei s-au mobilizat la sectii de votare cu ocazia alegerilor din 23 aprilie, in Arabia Saudita. In mod previzibil, au fost alungate, insa prin simpla lor vizita au demonstrat problema.

Principalul obiectiv al acestor feministe este eliminarea functiei de mascul gardian - o conditie in care femeile sunt obligate sa ceara permisiune de la sot, tata, frate sau chiar fiu pentru a putea lucra, a putea calatori, a putea studia, a se putea marita si a chiar pentru acces la asistenta medicala. Ele mai doresc sa aiba si dreptul de a conduce automobile.

Revolutia femeilor din Arabia Saudita a inceput pe internet, pe Facebook si Twitter, cu o discutie pornita de Nuha Al Sulaiman.

Al Sulaiman, in varsta de 28 de ani, a declarat: "am inceput cu un hash tag pe Twitter pentru a ajuta femeile sa scrie problemele de care sufera. [...] Nu a fost usor de facut, in special pentru ca am utilizat cuvantul « revolutie », dar am atins un punct cand era nevoie sa fac ceva cu suferinta noastra zilnica. [...] In trecut, eu nu aveam voie sa ma intalnesc cu oamenii care aveau aceleasi idei ca mine, dar media sociala a creat aceasta posibilitate. "

Grupul Facebook are peste 3000 4000 de aprecieri, fiind locul de unde multe femei au decis sa se intalneasca in persoana pentru a discuta campania lor.

"Vom face orice e necesar. Vom merge pana la rege. Noi nu ne vom opri din lupta pentru drepturile noastre fiindca este vremea pentru schimbare.", a mai spus Al Sulaiman, adaugand "Femeile trebuie sa aiba responsabilitatea pentru ce fac cu viata lor. Imi face sangele sa urce faptul ca nu se schimba nimic."


Original: aici

Exista link la grupul lor Facebook in paragrafele de mai sus.

Ceva asemanator:

Related Posts with Thumbnails

Cele mai citite articole

Arhivă

Original design by Six Shooter Media. To Blogger by Template-Godown