4/08/2011

Viata in Cluj-Napoca ... [ foto ]
In spatiile publice se lupta mai multe concepte pentru a castiga concursul de prost gust si uratenie.

- Locul 3: "Sistemele" de joaca colorate, din plastic. Colorate, sinistre, din plastic, imitatii proaste dupa iluziile corporatiei Disney. Transforma un spatiu verde, deschis, intr-o zona in care parca s-a cacat un clovn gigantic dupa ce a consumat niste fabrici de plastic si vopsea.

- Locul 2: Blocurile construite de regimul Ceausescu pentru muncitorii adusi din spatiul rural sa lucreze in fabrici; cutiute amarate, grajdurile muncitorimii noi; un fel cladiri de inchisoare in care oamenii-si cumpara celule crezand ca acolo libertatea lor va putea creste ca o planta si crezand ca daca sunt mai aproape de oras, au devenit oraseni, au devenit *domni si doamne*. Dezumanizarea provocata de spatiu este compensata cu scandaluri, barfe si programe TV, ca feromonii folositi de o matca pentru a controla albinele lucratoare - ca nu cumva sa paraseasca stupul ori sa sara pe geam.

- Locul 1: Bisericile. Monumente funerare, sinistre, bagate sub nasul localnicilor pentru a-i putea convinge mai bine sa plateasca si sa serveasca cultul, traditia, marea iluzie din care putini mai incearca sa creada ca pot iesi. Bisericile, ca blocurile lui Ceausescu, sunt construite din aceasi materie prima: totalitarismul de beton, fiare si fatarnicie.

Ceva asemanator:

Related Posts with Thumbnails

Cele mai citite articole

Arhivă

Original design by Six Shooter Media. To Blogger by Template-Godown