4/05/2011

Reprezentantul ONU in Afganistan: Libertatea de exprimare nu inseamna ca se poate jignii cultura, religia, traditiile...


Despre incidentele din Afganistan in care angajatii unui sediu ONU au fost linsati de o multime de protestatari, printre care persoane inarmate, talibani, islamisti, sub acuzatia ca ... un pastor american a ars un Coran dupa ce a si mediatizat evenimentul.
Declaratia domnului Staffan di Mistura, reprezentant al ONU in Afganistan (nu e musulman, e nascut in Sueda):


"Libertatea de exprimare nu inseamna libertatea de a jignii cultura, religiile, traditiile, in special atunci cand sunt asa multi oameni, civili si chiar militari, in multe parti din lume si in special in Afganistan. Deci cred ca principala vina ce o avem este a gestului iresponsabil ce a fost facut in acest caz.

Dovada este ca cei ce au intrat in cladirea noastra au fost foarte furiosi pe treaba cu Coranul. Nu a fost nimic politic aici."

Acest om este senior la ONU. Este practic seful persoanelor ucise. Nu numai ca nu ia apararea angajatilor ONU, care nu au avut absolut nimic de-a face cu americanul care a ars un Coran, dar refuza sa sustina chiar principii de baza ale ONU, enuntate in Declaratia Universala a Drepturilor Omului:


Articolul 19:

Orice om are dreptul la libertatea opiniilor şi exprimării; acest drept include libertatea de a avea opinii fără imixtiune din afară, precum şi libertatea de a căuta, de a primi şi de a răspândi informaţii şi idei prin orice mijloace şi independent de frontierele de stat.


Ce cacat e asta? Acest personaj ar trebui sa-si dea demisia imediat.

Ceva asemanator:

Related Posts with Thumbnails

Cele mai citite articole

Arhivă

Original design by Six Shooter Media. To Blogger by Template-Godown