4/18/2011

Posedarea de Holy Ghost - un clip reeditat de mine
Am editat un clip gasit pe YouTube, fara voia autorilor (evident), pentru a arata cum se schimba perceptia daca schimbi muzica din fundal. E vorba de o "sesiune" de agitatie, urlete, aplauze s.a. tipice in grupurile de primate imbecile de credinta crestin evanghelista, fundamentalista etc. (americanii).

Pentru cine nu stie, traditia de "vorbit in limbi" si miscari haotice si agitatie vine din paturile sarace de crestini fundamentalisti, unde ritualul are un rol de divertisment de seara cand nimic altceva nu e la indeamna (zone rurale). Acesti credinciosi ajung in transe si in stari de hipoxie (de la miscare), in timp ce au impresia ca sunt posedati de Sfantul Duh ori de Jesus.

Aceasta traditie are, in mod ironic, mai multe in comun cu vechile ritualuri samanice de posedare de spirite si senzatii "extra-corporale", dar acesti crestini nu stiu asta. Ei cred ca li se intampla ceva ca in basmul cu "pogorarea duhului sfant" cand apostolii au inceput, brusc, sa vorbeasca in limbi straine pentru a imprastia propaganda crestineasca. Acest "speaking in tongues" a fost inteles gresit de prostimea americana, confundand vorbitul spontan in limbi straine coerente cu bolboroseala spontana ce nu are legatura cu nicio limba. AKShdugu1y3blakhd;oeh81gbalskhbdjjda...

In orice caz, aceste experiente intense, foarte "hormonale", raman o atractie pentru multi oameni creduli, motiv pentru care probabil ca va aparea si in Romania, multumita misionarilor... si vor face concurenta posedatilor din manastirile ortodoxe. Abia astept sa vad un posedat de Sfantul Duh vs un posedat de Diavol; de la distanta, ca m-am saturat de nebuni.

Eu chiar am niste bezmetici d'astia langa locul unde lucrez. In fiecare seara canta si urla... Uneori ma simt ca-ntr-o jungla cu maimute urlatoare urland in fundal, prin copaci. Noroc ca am boxe care acopera poluarea fonica.

Ceva asemanator:

Related Posts with Thumbnails

Cele mai citite articole

Arhivă

Original design by Six Shooter Media. To Blogger by Template-Godown