4/05/2011

Matrimoniale Crestin Ortodoxe


De citit:

AFACEREA "SOŢIA ŞI PAROHIA". Cum îşi caută neveste VIITORII PREOŢI "Motanul Dănilă", "Drăcuşorul Cristian" şi "Alec - la suflet copil, în rest bărbat"

Amuzant, dar si trist. Vazand mentalitatea ingusta si patriarhala, parca se creaza o absurditate bazata pe interactiunea dintre gandirea primitiva si tehnologia secolului XXIFemeia perfectă seamănă cu "iapa înhămată la carele lui Faraon"

Teologii se declară din capul locului hotărâţi să se însoare. Cum arată femeia visurilor lor? Florin, un student la Facultatea de Teologie în anul IV, are în minte portretul viitoarei soţii: "o fată liniştită, cinstită sufleteşte, sociabilă, cititoare de Biblie". "Cu iapa înhămată la carele lui Faraon te asemăn eu pe tine, scumpa mea", e unul dintre citatele din "Cântarea Cântărilor" de care tânărul se foloseşte pentru a intra în graţiile vreunei utilizatoare.

În plus, şi-ar dori ca preoteasa lui să nu fie adepta machiajului sau a hainelor extravagante, precum bluzele mulate şi decoltate, fustele mini sau colanţii coloraţi. Postul intră şi el în lista pretenţiilor, chiar şi în perioada de graviditate. "Dacă femeia însărcinată ţine post, copilul din pântec iese binecuvântat", adaugă el. El vrea ca fata aleasă să nu fie nici carieristă, nici materialistă. Deşi mizează pe dragoste, după mai multe conversaţii, băiatul e dispus la o căsătorie de tip afacere. Îi este frică că după absolvire nu va prinde un post de preot. "Încă de când alegem secţia de Teologie pastorală, avem în vedere şi găsirea unei viitoare soţii", recunoaşte el. Viitorul preot admite că prinderea unei parohii libere e "o încercare a lui Dumnezeu-Tatăl", care poate fi însă soluţionată şi prin mijloace pământeşti. Tânărul afirmă că tatăl său îi ţine în parohia sa un post liber, singura lui misiune fiind "găsirea unei neveste demne de el şi parohia" aflată într-un sat. ,,Dacă nu-mi găsesc o soţie, tata nu-mi mai poate păstra postul şi nu mai prind parohie", continuă el.

Ceva asemanator:

Related Posts with Thumbnails

Cele mai citite articole

Arhivă

Original design by Six Shooter Media. To Blogger by Template-Godown