4/22/2011

Fraudele cu "pastori vindecator" s-au raspandit in Cluj: Jim Sanders

Cum functioneazaNu functioneaza. E doar spectacol emotional in care lesina oamenii vulnerabili - exact cei care participa la asa evenimente:


Demonstratie a acestei 'arte', pe YouTube, cu Jim Sanders, la unguri

E genul de show in care pastorul se apropie de participanti si ii atinge-impinge. Cam toti performer-ii ating capul, ca e mai greu de explicat cand atingi pieptul... Pesoanele atinse se lasa pe spate si sunt prinse de echipa. Nu se vindeca nimic, dar e adevarat ca oamenii pleaca cu o stare euforica provocata de atata stimulare hormonala.

Atingerea este foarte importanta. Si mentalistii stiu asta... Prin atingere, omul este distras de la gandurile de moment si ii scade neincrederea, pe langa stimularea de hormoni de excitatie. Functioneaza cel mai bine in context social, unde presiunea grupului amplifica efectul, mai ales atunci cand trebuie sa te bazezi pe niste oameni care sa te prinda ca te lasi pe spate.


Poate ca scrie "gratuit" pe anunt, dar de multe ori se "incurajeaza" donatii sau achizitia de carti si casete video, pe langa inscrierea in cult.

Anuntul acesta e mai vechi, citez:


Vrei să te vindeci? Vrei să fi fericit? Vrei să ai o viaţă nouă? Vino atunci la întrunirea de vindecare prin punerea mâinilor peste bolnavi a MISIONARULUI AMERICAN JIM SANDERS! Domnul Isus te iubeşte şi pe tine, te vindecă şi pe tine, a murit şi pentru tine! PARTICIPAREA ESTE GRATUITĂ! Cluj-Napoca, Sala Cristal a HOTELULUI OPERA PLAZA, str. G-ral Traian Moşoiu nr.10-12 (lângă Spitalul Militar), MIERCURI 17 FEBRUARIE 2010 orele 18-20, JOI 18 FEBRUARIE 2010 orele 18-20. Întruniri permanente în fiecare sâmbătă de la ora 13 la Şcoala Internaţională din cartierul Gheorgheni (str. Băişoara nr.9/A), şi de la ora 16 la sala de conferinţă a Fundaţiei Heltai (str. Clinicilor nr.18). Te aşteptăm cu drag!

Afisul a fost pus pe un stalp de pe strada Clinicilor, unde sunt concentrate mai multe spitale importante din Cluj si pe unde se plimba o multime de persoane bolnave. "Target advertising"

Ceva asemanator:

Related Posts with Thumbnails

Cele mai citite articole

Arhivă

Original design by Six Shooter Media. To Blogger by Template-Godown