3/31/2011

Comentariu pe: Fertilizarea in vitro si demnitatea umana

Si un adagiu despre ovule fecundate pierdute la ciclu


Un raspuns la articolul acesta
"""Ca rezultat al introducerii embrionilor în uter, este posibil ca mai multe sarcini să se producă, acest fapt aducând o serie de alte riscuri: avort spontan, naştere prematură, creşterea mortalităţii infantile, probleme de sănătate severe pentru nou-născuţi. Cu alte cuvinte, problema fertilizării in vitro este una morală."""


Acestea sunt probleme medicale. Iar fertilizarea in vitro este o solutie, nu o problema. Intrebati cuplurile care apeleaza la asa ceva si o sa va confirme ca e o solutie pentru o problema.

Riscurile de sanatate exista si la sarcinile naturale, chiar daca in procente diferite. Atat timp ca acestea exista, sunteti intr-o pozitie de standard dublu. Ori TOATE sarcinile sunt "imorale" pentru ca pot provoca acele probleme ori toate sarcinile sunt "morale" si am incheiat discutia.Iar Biserica Catolica nu are tangente cu Decenta, dupa secole de comportament anti-social, anti-uman, dupa felul in care trateaza saracii si dupa protejarea violatorilor de copii, este absurda afirmatia respectiva pentru orice persoana familiara cu istoria acestei institutii.

Si daca Biserica Catolica ar avea o urma de Decenta, de ce ar fi acei preoti expertii in sexologie, anatomie, reproducere? Este o organizatie de virgini ! De cand e inteligent sa iei sfaturi sau educatie despre sex si reproducere de la virgini ?!
Citez:


"" pe de altă parte, actul sexual prin care cei doi parteneri se dăruiesc unul celuilalt într-o comuniune de iubire pierde dimensiunea deschiderii către o nouă viaţă, eliberându-l de responsabilitate şi transformându-l într-un act egoist.""

Acesta e un nonsens ce poate veni doar dintr-o minte intoxicata cu ideologia crestina. Stiti de ce? ... Cuplurile ce apeleaza la metoda de fertilizare in vitro s u n t - d e j a - i n f e r t i l e. Infertilitatea inseamna ca nu pot face fertilizarea naturala, si, pentru ca-si doresc sa "aduca o noua viata", apeleaza la aceasta metoda. Ar trebui sa-i laudati pe acesti oameni pentru tenacitatea cu care incearca sa "aduca o noua viata".

Citez:

""Că un embrion este o fiinţă umană este un lucru care apare de la sine înţeles nu numai pentru o sensibilitate religioasă, ci pentru orice om cu minime cunoştinţe de biologie şi deschis către folosirea liberă a raţiunii.""

Zau? Asta inseamna ca e plina lumea de femei "criminale" care au expluzat embrioni in timpul menstruatiei, fara sa realizeze. Cine stie cati frati si cate surori ati pierdut pe ghemotoace de vata...

E o problema cu acele "minime cunostinte", pentru ca minime cunostinte inseamna informatie incompleta, saraca, iar asta produce ignoranta.
"" Simpla presupunere potrivit căreia calitatea de fiinţă umană se dezvoltă gradual, şi nu este prezentă din chiar clipa fertilizării este un ultragiu la adresa bunului-simţ,""
Bunul simt este inselator, mai ales cand se intalneste cu treburi microscopice si macroscopice. Acest apel la "opinia majoritara" nu asigura obtinerea adevarului, pentru ca este o metoda viciata de ignoranta sau rautatea indivizilor. Daca societatea ar fi organizata dupa "bun simt", ne-am intoarce peste noapte in feudalism si era intunecata medievala (desigur, aceea e epoca de aur pentru bisericile crestine).(@Matilda)

"in timpul menstruatiei se elimina ovulul nefecundat, nu fecundat, deci de unde embrioni? Ce ineptie…"


Multumesc pentru exemplul de minime cunostinte in biologie, pe care tocmai l-am criticat. Se pare ca trebuie sa ofer o lectie:

Ovulatia are loc la jumatateea ciclului menstrual. Ciclul normal e de 28 de zile, asa ca ovuluatia are loc in ziua #14. In timpul ovulatiei femeia elibereaza un ovul pentru fertilizare. Spermatozoizii pot sa traiasca in cervix chiar si 5 zile, motiv pentru care e posibil ca o femeie sa devina insarcinata chiar daca nu e la ovulatie (ziua 14).

Cand un ovul este fertilizat in tuburile falopiene, merge spre uter. Aceasta "calatorie" poate dura aproape 10 zile. In acest timp, multe femei pot avea ciclu, rezultand in expulzarea de ovule fertilizate ... in tampoane sau pe alte suprafete inconveniente. Cu acest ritm, estimarile de pierderi sunt: peste 50% din ovulele fecundate.P.S. George Carlin a zis-o foarte bine

Ceva asemanator:

Related Posts with Thumbnails

Cele mai citite articole

Arhivă

Original design by Six Shooter Media. To Blogger by Template-Godown