2/05/2011

Zoiks! Scooby Doo ne arata cum se practica scepticismul


Da, ei:Azi am realizat ca cel putin intr-o parte din copilarie am avut, pe Cartoon Network, un exemplu foarte bun de scepticism activ in lupta cu mituri, cu "supranaturalul". Stiam ca desenele animate au deseori aspecte educationale subtile, dar gandindu-ma la zecile de episoade "Scooby Doo and Friends", realizez ca acolo se prezenta constant mesajul sceptic pentru incepatori:

"Sunteti tineri, necunoscatori, probabil emotionali si fricosi, dar aveti curiozitate cu care puteti sa investigati misterele miturilor, basmelor, povestilor cu fantome, spirite, vampiri, mumii, vorcolaci, schelete umblatoare si tot felul de creatii ale subconstientului cultural (desigur, au omis mitologia crestina ... probabil ca nu ar fi rezistat mult cu asa mesaj clar) ce se ascund in domeniul supranaturalului.

Continuarea lectiei generice este:

Investigati si cercetati povestile fantastice si veti descoperi oameni care le-au creat sau le-au reciclat pentru satisfacerea unor interese personale obscure, imorale ori ilegale, deseori legate de bani.

Ce usor se aplica si institutiilor religioase.

...Trebuie sa caut toate seriile, sa le conserv pentru alte generatii.

Ceva asemanator:

Related Posts with Thumbnails

Cele mai citite articole

Arhivă

Original design by Six Shooter Media. To Blogger by Template-Godown