2/16/2011

BOR isi arata moaca de dictator senil


Titlul de la sursa

Patriarhia Romana: Denigrarea predarii religiei in scoala afecteaza grav fondul sufletesc al copiilor(citatele sunt cele de culoare albastrie, cu stil Comic Sans)

Interventia denigratoare la adresa religiei in scoala, prin promovarea de sloganuri si conceptii insuficient sustinute pe fapte reale, este o agresiune inacceptabila, care afecteaza fondul sufletesc al persoanelor aflate in procesul educativ, se afirma intr-un comunicat de marti al Patriarhiei Romane, citat de Agerpres.

Traducere: am creat o problema imaginara - "sufletele si murdarirerea lor cu pacate" - iar noi suntem singurii care avem solutia, tot imaginara - "educatia crestina ortodoxa ce va apara sufletele de pacate".

Aceasta tactica trebuie subliniata si evidentiata, pentru ca este esentiala fraudei sociale comise de BOR.
Potrivit sursei citate, predarea in scoli a religiei se face pe o baza teoretica si la nivel general, ea urmarind formarea sau educatia spirituala a elevului, .

"O baza teoretica" - evident, doar nu au dovezi pentru povestilor lor fantastice.

"nivel general" - TEOLOGIE CRESTIN ORTODOXA la nivel general. Nu istoria religiilor la nivel general.

"formarea sau educatia spirituala a elevului" - ......... ÎNDOCTRINÁ, îndoctrinez, vb. I. Tranz. A iniția într-o doctrină, a înarma cu o doctrină.
iar aceasta se face in conformitate cu Constitutia Romaniei si cu Legea educatiei nationale

Mari smecheri popii astia. Legea educatiei nationale este un produs legislativ secundar, nu e pe acelasi nivel cu Constitutia. Dar o sa las pe cei de la ASUR sa explice mai bine - DOWNLOAD .DOC.


"Asa cum geografia ofera cunoasterea configuratiei spatiale a Pamantului, esentiala pentru cunoasterea patriei si planetei, iar istoria ofera cunoasterea succesiunii temporale a generatiilor umane, religia ofera perspectiva comuniunii eterne de iubire intre Dumnezeu si oameni, intre Creator si creaturi, intre persoane si intre popoare.


Cine zicea ca stiinta NU este in conflict cu religia? Aici se vede clar conflictul. Popii afirma ca religia-crestin-ortodoxa este o stiinta, ca altele ce se predau in scoli. Nici macar nu e vorba de o istorie a religiilor, ci doar de teologie crestin ortodoxa.

Frauda din argumentul lor se bazeaza pe asumarea implicita a validitatii crestinismului ortodox, un non-sequitur camuflat.

Drept urmare, a afirma ca studiul religiei in scoala este o indoctrinare, dovedeste faptul ca viziunea clar anti-religioasa pe care o ofera ASUR nu este nicidecum integrativa, ci una exclusivista", mentioneaza documentul citat.

Da, este indoctrinare, iar Teologia trebuie exclusa din curicula scolilor de stat, cum cere Constitutia Romaniei, i.e. legea fundamentala a tarii.

Aici popii abuzeaza de cuvinte din vocabularul politic modern... "exclusivism", "integrativa", doar pentru a da impresia ca BOR-ul reprezinta partea civila, liberala, decenta si asumand, eronat, din nou, ca nu exista minoritati religioase (ce sunt excluse, in realitate, din sistemul dominant de BOR).

Biserica Ortodoxa Romana (BOR), prin predarea religiei in scoala, propune modele viabile de bunatate si sfintenie

...Da' pă Dracu..!

(asa se zice la noi prin Ardeal cand dorim sa exprimam incredulitate fata de o afirmatie)


Sfintenia se preda la teologie, iar bunatatea este discutabila si se preda mai bine la ora de filosofie. Modelele crestine de bunatate sunt extrem de discutabile, in cel mai bun caz. Pana si marele erou de basm, Isus, are o niste trasaturi anti-sociale si chiar sociopate extrem de grave.

Cine ia in serios afirmatia BORunzilor nu a citit Biblia cu atentie.
oferind tinerilor repere in viata de familie si in viata sociala

Toate bibliile abrahamice sunt PLINE de exemple de familie nebuna, nu discfunctionala, ci nebuna. De la marele tata din nori, care-si abandoneaza copiii sau ii omoara in randuri repetate, aproape pe toti, pana la nenumaratele cazuri de incest, sacrificii, ucideri in toate directiile, abandonuri, blesteme si alte cacaturi total anti-familie.

Indoctrinarea crestin-ortodoxa nu promoveaza valori pozitive, ci OBEDIENTA fate de autoritatea suprema, atat. Aceasta nu este o valoare, ci e fundamentul totalitarismului si sclaviei."educatia religioasa reprezinta un factor de stabilitate si de comuniune in societatea romaneasca"

Da, stabilitate, la fel cum oamenii pot fi stabil infundati intr-o mlastina plina cu cacat sau stabil inghetati in permafrost; stabili ca vacile scufundate in mocirla. STABILITATE.'dezvoltarea unor obsesii legate de moarte, de pacat, de iad, tulburari de somn sau de nutritie, instrainare de prieteni'

Asta invata copiii inca din clasa I. Terorismul crestin! Bau-bau-ul cu diavol si iad. Popii astia mint cu asa nerusinare incat politicienii de la putere par cetateni onesti pe langa ei.


"BOR apara si promoveaza identitatea spirituala

BRANDING. Indoctrinare.

si demnitatea persoanei care traieste astazi intr-o lume din ce in ce mai pluralista, confuza si individualista din punct de vedere spiritual si social

A, deci cine incurajeaza exclusivism aici? BORunzii!


unde prinde tot mai mult contur un model degenerativ de viata in care sunt la moda: minciuna, hotia, coruptia, inselaciunea, tradarea, vulgaritatea, pornografia, violenta de toate tipurile etc. Toate acestea, insa, reprezinta negarea valorilor crestine traditionale".
Aceasta bucata densa de minciuni ascunde dorinta fundamentala a BOR-ului:

intoarcerea la feudalism, la robie, la sclavie, unde ei au puterea suprema si nelimitata pentru a afecta vietile oamenilor pana in cele mai mici detalii. Big Brother Beta, varianta non-tehnologica.

Valori crestine fixe oricum nu exista; dogma crestina contine atatea contradictii, incat viermii din sutane pot alege orice-si doresc de acolo pentru a face un colaj de "valori" personalizate pe gustul lor. Dovada e evidenta, popii fiind printre cei mai spectaculosi degenerati de pe planeta, in special pentru ca comit exact actele pe care le denunta.


profund anti-BOR arata ca ASUR promoveaza un umanism antireligios si se face astfel continuatoarea procesului de ateizare 'prin informare'

Nu are legatura cu ASUR... ASUR doar reprezinta o pozitie a unei minoritati de romani lucizi si seriosi.

Cat despre "ateizare prin informare", cam asa se intampla. Ateii desavarsiti intelectual sunt foarte bine informati. Informarea, sau mai exact - adevarul, este o valoare principala pentru atei.pe care comunismul l-a propus Romaniei, timp de 45 de ani, cu roadele dureroase pe care le resimtim si acum".

Nu are nicio legatura cu comunismul, informatia adevarata este independenta de orice ideologie, de orice set de opinii.

Ca fapt divers, BOR a fost biserica regimului ceausist, beneficiind de monopol religios si servind serviciile cu informatii... ca spovedania e prea buna sa fie ignoranta de securisti. Vizionati acest clip: http://www.youtube.com/watch?v=-MYlxop8PZw"De fapt, sub pretextul promovarii umanismului, ASUR militeaza pentru eliminarea religiei din cultura copilului, nu doar pentru alternarea informatiei.

Daca parintii vor sa aiba copil religios, sa-l trimita la scoala duminicala privata sau sa-i dea de citit carti de religie. Sau sa le faca home-schooling la copii, asumandu-si riscurile cu care vine asta. Scolile de stat trebuie sa respecte Constitutia Romaniei.
Niciunul dintre demersurile ASUR nu inspira convingerea ca, in cazul in care copilul ar vrea sa fie educat religios, iar familia s-ar opune, ASUR e gata sa militeze pentru acest drept al copilului!"

Ce argument "straw-man" dragut. Nici nu ma obosesc sa-l desfac.
Potrivit sursei citate, atunci cand insinueaza ca Biserica sustine adevarul in contrast cu stiinta, "textul ASUR este vadit anti-crestin, de factura umanist-ateista".


Si daca ar fi asa, care ar fi problema? Se cere doar RESPECTAREA LEGILOR care exista deja.
"Anii grei ai dictaturii comuniste, cu ateismul ei zis "stiintific" si impus in scolile de stat, contrar vointei unui popor religios, ne-au invatat sa nu mai dorim cultura fara credinta, stiinta fara spiritualitate, materie fara spirit, cunoastere fara comuniune, filosofie fara speranta si, indeosebi, scoala fara suflet, adica educatie fara religie, mai ales la varsta intrebarilor existentiale si a formarii spirituale a tinerilor", se arata in precizarea Patriarhiei Romane la campania 'Stop indoctrinarii religioase in scoli', lansata de ASUR.

V-au invatat prost! Defapt nu e surprinzator ca niste persoane care cred in basme vechi de mii de ani invata mai greu...

Ceva asemanator:

Related Posts with Thumbnails

Cele mai citite articole

Arhivă

Original design by Six Shooter Media. To Blogger by Template-Godown