1/18/2011

Cum un misionar si-a pierdut credinta dupa ce a cunoscut un trib din AmazonDaniel Everett, un crestin si un lingvist de la Universitatea Illinois a declarat ca a calatorit in Amazon in anii 1970 pentru a aduce bucuria credintei bastinasilor, dar a descoperit ca acestia erau oameni multumiti profund cu cultura lor.

Membrii tribului l-au intrebat pe misionar daca a trait povestile de care le spunea. Everett a recunoscut ca nu a le-a trait, ca doar transmitea mai departe informatii pe care le-a primit si el de la alti oameni ce nu au trait acele experiente.

Tribul Pirahãs, "credea ca lumea este cum a fost din totdeauna si ca nu exista nicio deitate suprema", a spus Everett. Ei nu au nici mit de creatie in cultura lor. Pe scurt, aici e un popor in care oamenii erau destul de fericiti cat sa-si traiasca vietile "fara Dumnezeu, religie sau orice autoritate politica".

In pofida faptului ca Everett a tradus evanghelia dupa Luca in limba Piraha si le-a citit-o membrilor tribului, acestia au rezistat, in mod sensibil, la toate incercarile de a fi convertiti la crestinism.

Dupa aceste incercari, Daniel Everett a devenit ateu, realizand ca nu are rost sa mai tina credintele crestine in minte, si a scris o carte:

cover

Sursa articol: aici


Poze cu tribul:

Ceva asemanator:

Related Posts with Thumbnails

Cele mai citite articole

Arhivă

Original design by Six Shooter Media. To Blogger by Template-Godown