12/29/2010

Vor mosteni lumea populatiile religioase? Despre demografia credinciosilor.
Vedeti video direct aici: http://www.twitvid.com/DOOSS in caz ca nu merge bine

Domnul Haufmann incearca sa traga un semnal de alarma pentru secularisti: populatiile seculare (europenii albi) sunt in scadere, in timp ce numarul de musulmani si crestini ortodocsi e in crestere, fenomen ce va duce la schimbari importante in contextul democratiilor seculare occidentale.
Parerea mea:

Dincolo de sfera religioasa, populatia globala a crescut datorita tehnologiei industriale alimentata de carbune, petrol si gaz metan si progresului in domeniul medicinei impreuna cu industrializarea metodelor (fapt ce a dus la ieftinirea lor). Din acest punct de vedere, cresterea populatiei religioase va fi lipisita de fundatie, adica vor aparea crize diverse ce vor reduce dramatic acea populatie.

Datorita naturii irationale a religiilor, tarile "religioase" nu vor reusi sa dezvolte tehnologii alternative si infrastructura potrivita pentru a sustine marea populatiei de credinciosi cu fabrici de copii.

Crize foarte probabile:

- criza alimentara: fara petrol, agricultura industriala devine imposibila, moment in care marii familisti credinciosii, patriarhii cu fabricile de bebelusi acasa, nu vor avea ce manca. Asta se intampla deja in Africa, asa ca puteti studia.

- criza energetica: fara combustibili, comertul va stagana, va paraliza, moment in care orasele in care si pe langa care se aduna familiile numeroase pentru a lucra si a se inmulti vor deveni capcane.

- criza de infrastructura: fara combustibili, infrastructura de canalizare va avea enorm de suferit (pompele), fapt ce va duce la epidemii oribile prin centrele urbane; toata infrastructura e afectata, pentru ca si centralele hidroelectrice si nucleare se "varsa" in reteaua mare in care ajunge si energia de la termocentrale. Fara curent electric orasele devin capacane.

La criza de apa si la incalzire globla nici nu mai are rost sa ajung...

Fundamentalismul nu este compatibil cu progresismul vital pentru o societate mare. Fundamentalismul este compatibil cu "regresism", ceea ce inseamna intoarcerea in gandirea medievala, feudalism, vanatori de vrajitoare, executii cat mai dese si razboaie cat mai multe. Prin urmare, NU, religiosii nu vor mostenii lumea, dar o pot distruge.

"Razboiul de populatie" a functionat datorita ridicarii granitelor, subventiilor de la stat, libelarizarii unor sectoare economice (imigratie++) si a sistemelor socialiste care asigurau ca nu mor saracii. Si in SUA si in Europa e acelasi fenomen.

Este ridicol sa consideram ca e destul sa "tragi cu copii din vagin" pentru a castiga un razboi politic; copiii trebuie sa supravietuiasca la nastere, sa creasca, sa aiba ingrijire medicala, sa aiba o educatie si sa aiba mancare. Aceste necesitati erau usor de asigurat in Occident prin mai multe mijloace... fie prin apelarea la asistenta sociala, fie prin integrarea rapida in piata muncii. Insa viitoarele crize de resurse vor slabii puternic aceste doua surse de ...trai, asa ca femeile religioase nu vor face decat sa umple cimitirele (sau gropile comune) cu infanti.

Ceva asemanator:

Related Posts with Thumbnails

Cele mai citite articole

Arhivă

Original design by Six Shooter Media. To Blogger by Template-Godown