12/10/2010

Reclama la Redbull interzisa de CNA
Mediafax anunta ca CNA a interzis acest spot pentru Redbull datorita faptului ca poate fi ofensator pentru "telespectatori", i.e. blasfemie.Clipul publicitar a fost difuzat pe Prima TV, Pro TV, MTV, Kiss TV, UTV, AXN şi National Geographic Channel.International Advertising Association Romania a transmis CNA că respectivul spot este "jignitor la adresa poporului român", foloseşte "un limbaj licenţios, vulgar" şi "simboluri creştine în context nepotrivit", fiind difuzat în apropierea Crăciunului.

International Advertising Association Romania Assholes

Care e problema, in afara de existenta CNA:

Patriarhii AudioVizualului fac niste presupuneri eronate, pentru a-si masca orgoliul politic si religios. Chiar daca nu ei au afirmat "jignitor la adresa poporului român", au sustinut-o.

Primul nivel de eroare este ca "poporul roman" este uniform crestin. O afirmatie din arsenalul de imbecilitate al nationalistilor.

A doua eroare este ca crestinii ar fi ofensati de reclama, sugerand ca CNA-ul are niste metode misterioase de informare: face sondaje? poate citii mintile oamenilor prin aparatele TV? revelatie divina? . Cel mai probabil este o revelatie "din burta", o inventie primitiva din mintea patriarhala ortodoxa.

Sa nu uitam, e vorba de publicitate, deci daca CNA-ul ar avea dreptate, inseamna ca ar face un favor companiei Redbull pentru interzicerea clipului.

Ceva asemanator:

Related Posts with Thumbnails

Cele mai citite articole

Arhivă

Original design by Six Shooter Media. To Blogger by Template-Godown