12/18/2010

Primatele si laptele. Darwin avea hipolactazie (intoleranta la lapte)Traduc si editez un articol scris de "Notmilk Man", Robert Cohen, jurnalist pe domeniul comercial, stiintific si cultural al laptelui si mare dusman a industriei de lactate."Intotdeauna este mai bine sa ne percepem clar propria ignoranta."


- Charles Darwin

In decembrie 1831, nava "HMS Beagle" a pornit din portul Plymouth, Anglia, si a transportat un barbat pe nume Charles Darwin in arhipelagul Galapagos unde el avea de descoperit scopul si pasiunea vietii sale .

Desi Charles Darwin a evitat utilizarea frazei "Survival of the fittest" in editia originala a lucrarii, din 1859 ("The Origin of Species by Means of Natural
Selection"), expresia "survival of the fittest" a fost adaugata in editiile urmatoare datorita controversei pe Evolutie.

Istoria ne arata ca Darwin nu era chiar asa de puternic. Adevarul este ca Charles Darwin abia a supravietuit dependentei sale de lapte si produse din lapte, iar dragostea sa pentru lactate aproape ca i-a incheiat viata. Unde am fi azi fara teoria evolutiei?

Desi medicina moderna se mandreste cu progresul facut in ultimii 150 de ani, cand subiectul laptelui ajunge pe "masa de diagnostic", se poate observa putin spre zero evolutie intelectuala si progres.

In acest secol ai putea vizita cateva zeci de medici prost informati avand simptome variate, gen vomat repetat, dureri de stomac, dureri de cap, oboseala puternica, probleme de piele si depresie. Darwin a avut aceste simptome timp de 40 de ani si a fost tratat de 20 de medici, insa doar atunci a incetat consumul de lapte si branzeturi au disparut simptomele.

Charles Darwin a fost ...o primata bolnava, si s-a facut bine dupa multi ani de boala doar dupa ce a eliminat laptele din dieta sa.

O investigatie fascinanta in problemele lui Darwin a fost publicata in Journal of Postgraduate Medicine (2005 Apr;81(954):248-51).


Dupa ce s-a intors cu nava Beagle in 1836, Charles Darwin a suferit timp de 40 de ani de crize de voma, dureri de stomac, dureri de cap, oboseala cronica, probleme de piele si depresie.

Doua zeci de medici au esuat in tratarea conditiei sale. Multe carti si articole au explicat boala misterioasa a lui Darwin drept psihosomatica, otravire cu arsenic, boala lui Chagas, alergie multipla, ipohondrie sau sindromul doliului. Nicio explicatie nu a rezitat verificarii. Istoria sa medicala arata ca are o probleme organica, exacerbata prin depresie.

Aici aratam ca toate simptomele lui Darwin se potrivesc cu intoleranta sistemica la lactoza. Vomitarea si probleme la stomac aparea la doua-trei ore dupa o masa, durata necesara pentru ca lactoza sa ajunga in intestinul gros. Istoria sa din familie arata un factor de mostenire, cum este la hipolactazia predispusa genetic. Darwin s-a simtit mai bine doar atunci cand, prin noroc, inceta sa consume lapte si creme.

Boala lui Darwin subliniaza un alt fapt omis din teoriile sale - importanta lactozei in evolutia mamiferelor si oamenilor."

Original: http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/15811889

Dragostea de lapte "a facut maimuta" din Charles Darwin si medicii care au incercat sa-l trateze, si cu 175 de ani mai tarziu, medicina moderna este la fel de neinformata.

Cu aproximativ 380 de ani in urma, in timp ce Pelerinii colonizau America si vindeau americani bastinasi din Massachusetts in sclavie, o carte blasfemica intitulata "Dialogo sopra i due massimi sistemi del mondo" a fost publicata si condamanata pentru afirmatii contrare invataturilor biblice.

Autorul sau a sugerat ca Pamantul se invarte in jurul soarelui. A fost ridiculizat, arestat, torturat si aproape executat pentru ca afirmatiile sale. La 225 de ani dupa publicarea acelei carti, o alta controversa a fost creata atunci cand un om a sugerat ca oamenii au evoluat din creaturi "asemanatoare cu maimutele" (ape-like). Cu 80 de ani in urma, un invatator dintr-o scoala din Tennessee a incercat sa predea teoria evolutiei elevilor, si a fost pedepsit si dus la tribunal, iar in 2004, conducerea unei scoli din Kansas a votat introducerea "designului inteligent" ca parte din programa, pe acelasi nivel cu blasfemica teorie a evolutiei.

Exista farse considerabile in aceste tragicomedii. Persecutia lui Galileo si ridiculizarea lui Darwin reprezinta o lume in care a fost foarte putina evolutie intelectuala.

Considerati faptul ca in fiecare secunda, a fiecarui minut, in fiecare zi, o stea explodeaza, creand o supernova cu temperaturi in exces de 100 de milioane de grade. Aceste explozii masive cauzeaza atomii de helium sa se uneasca si sa creeze carbon, iar mai tarziu, in timpul exploziei, fier. Fiecare atom de fier si carbon din corpurile noastre are originile in centrul unei stele. Eu vad asta ca ceva profund.


P.S. dezambiguizare mica privind laptele de vaca si alte animale din ferme:

- lactoza este zaharul din lapte, intoleranta la lactoza se manifesta foarte vizibil si neplacut

- caseina este proteina principala din lapte, la care foarte multi oameni sunt alergici (are multe alte simptome, gen exces de mucus, inflamare, care sunt mai greu recunoscut)

Ceva asemanator:

Related Posts with Thumbnails

Cele mai citite articole

Arhivă

Original design by Six Shooter Media. To Blogger by Template-Godown