12/01/2010

E 1 decembrie. Ziua Nationala a romanilor.


E ziua nationala a Romaniei. Azi se incing dezbateri nationaliste, se critica unguri si evrei, se scriu elogii pentru mari patrioti, se pregatesc artificii in marile orase romanesti, se hranesc maidanezii mai bine (microgluma), se atinge o coarda care ar trebui sa vibreze prin aproape toata populatia. Degeaba. Nu ma intereseaza; inca astept Ziua Rationala a Romaniei - atunci ies pe strada sa celebrez.

Nationalismul nu este diferit fata de alte culte, atat doar ca minciunile si miturile sunt mai mici si mai putin supranaturale. Sunt naturalist si sceptic in privinta existentei unui taram virtual, cu o istorie plina de mituri; existenta unor linii trase de oameni pe harti nu ma impresioneaza cu nimic. ...Dupa cum zicea maestrul George Carlin: "The national bullshit story".Intre timp, las vizitatorii cu un citat micut de la maretul, incredibilul, fabulosul, extraordinarilor, eroicul "poet national", Mihai Eminescu:

„Nu i-ar mai putrezi oasele cui au dat fiinţă acestor ţări în care cuvântul nu-i cuvânt, amorul nu-i amor şi frumuseţea e inscripţia unui... otel”. (Referire la Tarile Romanesti)

Ceva asemanator:

Related Posts with Thumbnails

Cele mai citite articole

Arhivă

Original design by Six Shooter Media. To Blogger by Template-Godown