11/07/2010

Papa imprastie diviziune si ura in Spania, critica secularismul, pupa bebelusi



Traduc un articol din WSJ despre vizita papei in Spania. Am sa introduc comentariile mele (auriu) pe langa paragrafe, fiindca e un articol mai lung.



Incepe vizita cu mesaje de diviziune si ura
Papa Benedict XVI a criticat sentimentul "agresiv" anti-biserica din Spania si a spus ca aduce aminte de razboiul civil, in deschiderea vizitei sale de doua zile cu scopul de a stimula Credinta.


Radacinile spirituale sunt in samanismul credintelor "pagane", care inca traiesc si azi, dar intr-o forma diminuata. Ooops.
Papa a cerut Europei sa aiba grija de radacinile sale spirituale.

Nostalgie pentru institutia inchizitiei?
Benedict a luat o pozitie clara de antipatie fata de tendinta liberala a Spaniei cand a ajuns in Santiago di Compostela, orasul unde pelerinii viziteaza posibilele moaste ale apostolului St. James (nu stiu care e varianta romaneasca a numelui).

Intotdeauna ma bucur ca oamenii cu simtul umorului sunt, preponderent, de partea ganditorilor liberi. Simtul umorului trebuie sa fie aiba ceva rol social in evolutia umana... reducand conflictele si violenta.
Papa a fost primit cu caldura din partea unei multimi cu mii de participanti care scandau "Viva el papa!", dar au existat si proteste. Aproximativ 100 de oameni au demonstrat impotriva vizitei papei si cateva zeci de homosexuali si lesbiene s-au sarutat de-a lungul rutei papei.


Papa nu are nicio problema cu imprastierea urii si provocarea de diviziuni in societate atat timp cat angajatii sai nu sunt in pericol. Cine a citit istoria conflictelor civile din Europa si din lume, nu are cum sa nu intalneasca influenta bisericii catolice in razboaie civile, asistand direct sau indirect grupari fasciste, regimuri militare sau despoti sociopati.
Papa Bendict le-a spus reporterilor, in drum spre Santiago, ca anticlercalismul vizibil acum in Spania este ca cel din anii 1930, cand Biserica Catolica a suferit un val de violente si persecutie in timp ce tara s-a inclinat inspre razboi civil.


Nu meritau ucisi preotii, ei au fost doar angajati josnici ai cacanarilor din Vatican. Wikipedia: Punctele principale ale regimului Franco au fost autoritarismul, nationalism, apararea catolicismului si familiei, anti-masoneria, anticomunismul., iar Biserca Nationala era defapt Biserica Catolica.
Referinta la razboiul civil a fost socanta, tinand cont de violentele de atunci, cand spanioli saraci si nervosi au ars biserici si au ucis preoti si calugarite, considerandu-i obstacole in procesul de schimbare. Biserica Catolica (nu ma plictisesc niciodata de aceasta cacofonie) spune ca 4184 de membrii ai clerului au fost ucisi de guvern, sau partea republicana, care a acuzat Biserica Catolica de sustinere a regimului fascist al generalului Francisco Franco.

Liberalismul (clasic), dusmanul Crestinismului.
In societatea curenta, Biserica Catolica din Spania este in lupta cu legile sustinute de guvernul socialist al premierului Jose Luis Rodriguez Zapatero - in care este permisa casatoria intre persoane de acelasi sex, divortul se poate face rapid si avortul se poate face usor.

Fear-mongering. Un fel de terorism verbal papal.
"In Spania, o mentalitate laica puternica si agresiva, un anticlericalism si o secularizare s-au nascut; la fel cum s-a intamplat si in anii 1930," a declarat Papa in fata reporterilor.

Referinta a socat spaniolii; reporterul Cadena SER TV spunand: "Papa compara spania de azi cu Republica".

Vaticanul lupta cu secularismul, deci - prin deducatie -, isi doreste crestinism national (fascism). Si eu doresc ca Europa sa-si descopere radacinile crestine, si apoi sa le taie, fiindca e vorba de razboaiele religioase medievale, cruciade, inchitie, feudalism si persecutia minoritatilor. NISTE motive foarte bune pentru a evita crestinismul.
Papa a spus ca Spania este un interes special pentru eforturile Vaticanului de a lupta cu tendintele mondiale seculare, pentru ca Spania a avut un rol atat de important in reinviera Crestinismului in secolele trecute. El a cerut Europei, ca intreg, sa-si redescopere radacinile crestine.

"Europa trebuie sa se deschida in fata lui Dumnezeu, trebuie sa vina sa se intalneasca cu el fara frica," a spus Papa Benedict in timpul slujbei religioase in Santiago. "Europa stiintei si tehnologiei, Europa civilizatiei si culturii, trebuie sa fie in acelasi timp o Europa deschida transcendentei si fraternitatii cu alte continente."
Vreau si eu o programare la intalnirea cu acest faimos zeu. Am o lista cu plangeri serioase si un mandat de arest. * Treaba cu transcendenta si fraternitatea, venind din partea unei persoane care insipira ura si diviziune, este destul de dubioasa. Eu cred ca se refera la colonialismul european si raspandirea crestinismului in toata lumea ... un sistem de care a beneficiat foarte mult Vaticanul (si inca o beneficiaza); hai sa ne amintim ce au facut spaniolii catolici bastinasilor din America Centrala si de Sud: GENOCID SI EXTERMINARE. Fraternitate!


Pelereni imputiti, la propriu.
Aproximativ 6000 de oameni au participat la slujba in piata principala din Santiago, unde Papa a spus rugaciuni in fata mormantului lui St. James, a imbratisat statuia lui si a privit uriasul arzator de smirina/tamaie cum a trecut penduland peste multime. Legenda spune ca uriasul arzator de smirna/tamaie a fost instalat pentru a masca putoarea pelerinilor care au mers pe jos saptamani intregi pentru a ajunge in Santiago.


Clerul acesta catolic iubeste tare mult copiii...
Aproximativ 200,000 de oameni au umplut piata si strazile medievale ale orasului Santiago, formand un cordon ce se pierde in ceata, de la aeroport pana la biserica, pentru a vedea "papamobilul". Papa s-a oprit de mai multe ori pentru a pupa bebelusi "inmanati" de gardieni printr-o deschidere in geamul anti-glont.

Protestatarii au avut si ei multe de spus:

"Noi vrem sa stie ca el nu este bine venit aici datorita opiniei Bisericii privind minoritatile sexuale", a spus Pilar Estevez, unul dintre demonstranti.


Familia cu 2 parinti heterosexuali nu este singurul model si nici cel mai bun, defapt este destul de greu sa estimezi valoarea acestor modele. Nu in ultimul rand, merita mentionat faptul ca crestinismul a crescut in societati in care monogamia era rara, mai ales in randul barbatilor... care chiar daca nu aveau mai multe sotii, aveau amante, sclave si sclavi cu care intretineau relatii sexuale; pedofilia si sclavii eunuci (baieti castrati) au fost doua elemente fundamentale in viata religioasa a cultelor crestine... fenomen ce s-a pastrat si in Biserica Catolica, intr-o forma diminuata.
Inainte de marele protest de "saruturi" organizat de homosexuali si lesbiene, Benedict a declarat ca familia este "celula fundamentala a societatii", ca ea formeaza baza credintei si a vietii. Invataturile Bisericii spun ca familia este bazata pe casatoria indivizibila intre un barbat si o femeie, nu intre oameni de acelasi sex.


Un premier cu coloana vertebrala.
Premierul Zapatero a aranjat o intalnire cu Papa Benedict doar la plecarea sa din Spania, duminica seara, lasand in schimb familia regala a Spaniei sa se ocupe de vizita. Printul Felipe si Printesa Letizia s-au intalnit cu Papa la aeroportul din Santiago, sambata.


sursa: http://online.wsj.com/article/SB10001424052748704366704575598582140027528.html

Ceva asemanator:

Related Posts with Thumbnails

Cele mai citite articole

Arhivă

Original design by Six Shooter Media. To Blogger by Template-Godown