11/06/2010

Coruptie si spalare de bani: bisericile pot sa-si puna panouri solare si pompe de caldura pe bani de la stat


Citi mai multe despre acest subiect aici:
http://www.tlp.ro/2010/11/bani-aruncati-pe-apa-sambetei-xv-500000.html

Ce trebuie sa stiti despre aceste tipuri de instalatii:Panourile solare nu se folosesc, in general, la incalzire, ci doar la apa calda pentru spalat (baie, bucatarie etc.) sau incalzirea apei de piscina. Se pot utiliza la incalzire ambientala, dar trebuie sa fie plasate in pozitii foarte bine expuse la soare ...si sa fie destul de mari.

Panourile solare termice se instaleaza pe suprafete plate si orizonatele (de obicei).Pompele de caldura nu functioneaza cu calorifere, ci se folosesc cu incalzire prin pereti sau pardoseala - adica trebuie instalate niste tuburi in spirala in podea sau in peretii laterali.


Acestea se instaleaza, de obicei, cand se construieste o cladire (e tehnologie destul de noua). Pentru a renova o cladire, e nevoie de sapaturi in toata podeaua, pentru a face loc tuburilor ce vor fi acoperite, ulterior, cu pardoseala normala...
Nu cred ca aceste tehnologii sunt compatibile cu cladirile bisericilor. Mai degraba este pentru spatiile in care dorm burtosii si pentru sedii in care se desfasoare diverse activitati economice, gen pensiuni si restaurante. Pe scurt, e tot o tun tras cetatenilor si o noua incalcare a Constitutiei.

Ceva asemanator:

Related Posts with Thumbnails

Cele mai citite articole

Arhivă

Original design by Six Shooter Media. To Blogger by Template-Godown