10/27/2010

Vorbitul 'in limbi' se poate invata usor


A aparut Ghidul idiotului pentru vorbit in limbi, prin Spiritul Sfant:


Mitul vorbitului in limbi are sursa in povestea cu pogorarea Sfantului Duh peste apostoli, moment in care au inceput sa "vorbeasca in limbi"; mai exact, conform basmului, au inceput sa vorbeasca limbi straine.

O parte dintre acesti credinciosi reusesc sa se bage in transe de vorbire haotica, ca niste copii care imita neincetat onomatopee vazute in desene animate. Personal nu stiu daca liderii de biserici, mai ales cei de pe filiera fundamentalista & co. recunosc ca e doar e vorba de momente de delir si exercitii de exprimare in flux constant (daca incerci sa vorbesti rapid o fraza intreaga fara pauze si fara respectarea punctuatiei, e foarte probabil sa produci "vorbit in limbi")... dar oficial ei declara ca au fost posedati de "Spiritul Sfant".

Desigur, nu putem vorbi de crestini fara sa vorbim de inversiune, ironie si ipocrizie... Acesti credinciosi cu "har", care sunt atat de usor "posedati", defapt nu vorbesc nicio limba anume, cum e povestea cu apostolii, ci doar emana sunete haotice. In mitul biblic, apostolii au inceput sa vorbeasca limbi reale din alte culturi.

Sfântul Evanghelist Luca, în „Faptele Apostolilor” (cap. 2), istorisește momentul în care Duhul Sfânt, sub chipul unor limbi de foc, a umplut de darurile sale pe Apostoli, pentru început aceștia căpătând marea putere de a grăi în limbi străine, necunoscute de ei până atunci. Spre mirarea multor oameni aflați în Ierusalim, cei doisprezece au început să facă cunoscută învățătura Mântuitorului către neamuri, în diferite limbi, deși acești ucenici erau știuți de mulți dintre cei prezenți ca fiind evrei simpli, în nici un caz preocupați de învățarea limbilor străine. (Wikipedia)

Aceste forme de imbecilitate pura trebuie studiate stiintific...

P.S. De asemenea, daca vedeti asa fenomene, din intamplare, recomand: pogorarea Sfantului Duş rece pe persoana deliranta.

Ceva asemanator:

Related Posts with Thumbnails

Cele mai citite articole

Arhivă

Original design by Six Shooter Media. To Blogger by Template-Godown