10/21/2010

Scope TV (Kuwait) a fost linsat de suporterii familiei regale. Toleranta islamica!O multime de oameni inarmati au dat buzna in birourile unei televiziuni private din Kuwait si au distrus echipamentele din studiou, dupa ce postul tv a facut emisiune cu caracter critic fata de familia regala.

Cel putin 100 de oameni, inarmati cu pistoale si cutite, au intrat cu forta in studioul Scope TV, a declarat un cameraman. "Ne-au fortat sa oprim emisia si au inceput sa atace computere, platoul, echipamentele de studio si camerele", a adaugat.

Kuwait are cele mai vibrante dezbateri politice si libertati de presa din zona Golfului, dar cenzura este raspandinta in tot Orientul Mijlociu si jurnalistii sunt urmariti atent.

SCOPE TV este un post mic, cu 70 de angajati, care a fost criticat pentru programale sale critice fata de liderii religiosi si de familia regala - Al Sabah. In cel mai recent scandal, un serial-comedie a satirizat eforturile limitate catre democratie facute de Kuwait - printre care se gaseste Parlamentul ales prin vot, desi Cabinetul este dominat si condus de familia regala.

Proprietarul televiziunii, doamna Fajr al-Saeed, a spus ca autoritatile au chestionat-o in privinta glumelor despre rasturnarea regimului.

Al-Saeed a spus ca unul dintre oamenii care au asaltat studioul a pus pistolul la capul unui agent de paza si a cerut sa fie deschise usile.

"Chiar si daca multimea nu ar fi de acord cu ceva ce am emis, nu exista nici un motiv sa foloseasca forta pentru a-si transmite punctul de vedere," a declarat doamna Al-Saeed pentru A.P.

Continuare: OO televiziune din Kuwait a fost atacata de sustinatorii ai familiei regale

Parerea mea:

Sociopatii din familia regala stau pe o mare de petrol din care sug aproape in exclusivitate. Ii doar undeva de libertati si drepturi, atat timp cat vin clientii sa cumpere fluidul negru. La fel ca printii sauditi, ei folosesc islamul si sistemul patriarhal pentru a imbeciliza si controla populatia.

Faptul ca o televiziune a fost atacata pentru o emisiune de comedie este o dovada clara ca sustinatorii regimului patriarhal nu au simtul umorului... La fel cum si in Romania ar fi destui doritori, ortodocsi si fani-Basescu (are propriul sau cult), care sa linseze studiourile Antena sau direct pe Mircea Badea.

Ceva asemanator:

Related Posts with Thumbnails

Cele mai citite articole

Arhivă

Original design by Six Shooter Media. To Blogger by Template-Godown