10/26/2010

Extremistii din Irak au folosit copii mici, pana la 11 ani, pentru a comite atacuri sinucigase


Aceasta este o compilatie realizata de Dispatches, o emisiune de investigatie din reteaua BBC, bazata pe documentele publicate recente de Wikileaks ( Jurnalele Razboiului din Irak ). De pe la minutul 9:00 incep informatiile despre atentatele sinucigase, mentionand si ca sauditii sunt problema - de acolo vin luptatorii. Practic Arabia Saudita finanteaza toate gruparile extremiste islamiste.

Numele unor celule formate din copii antrenati in atentate sinucigase:

"Tineretul Paradisului"

"Pasarile Cerurilor"

"Pasarile Colibri"
Mai multe informatii contextuale despre islamism puteti afla daca ascultati lectura aceasta: the reluctant fundamentalist

Sigur, un musulman moderat ar spune ca doar extremistii fac asa ceva. Nu... problema este indoctrinarea de baza. Copii recrutati in atacuri sinucigase nu sunt atei si nici din alte religii, sunt copii musulmani, si cred ce i-a invatat familia.

Fortarea copiilor sa creada este foarte usor, fiindca ei accepta informatia de la adulti fara sa judece. Abilitatile critice puternice se dezvolta doar in pubertate. Copiii mai au doar abilitatea de a face observatii bune, dar nu critice. Pe masura ce indoctrinarea se aprofundeaza si se conserva prin multele ritualuri si prin ipocrizia parintilor, copiii dezvolta handicapuri mentale, precum disonanta cognitiva constanta care produce anxietate, stres, si poate duce la diverse alte probleme, in timp ce incurajeaza ignoranta si gandirea irationala intr-un sens degenerativ, daca nu problema nu e adresata.

Indoctrinarea copiilor inseamna sa le pui mintea in crestere intr-o cusca mica si fixa, in timp ce mintea incearca sa se dezvolte printre crapaturile libere. Produce deformari cu consecinte grave.


P.S. Relatia dintre SUA si Arabia Saudita merita investigata profund.

Pe aceeasi tema: Pakistani boy who dreamed of being a suicide bomber (din comentariul de sub articol)

Ceva asemanator:

Related Posts with Thumbnails

Cele mai citite articole

Arhivă

Original design by Six Shooter Media. To Blogger by Template-Godown