10/11/2010

Dilema iadului in mitologia crestina. Cine conduce ?


Cum tot citeam comentarii pline de ura scrise de habotnici pe diverse forumuri, m-a gandeam la cat de valide ar fi amenintarile lor - daca acestea ar fi avut probabilitate crescuta de adevar...

In cadrul dualismului luptei dintre zeul suprem si bun cu diavolul cel mai puternic si rau, acest diavol este sau nu este impotriva vointei divine a zeului suprem?

Daca este complet impotriva, si este inteligent (cum se zvoneste in cercurile credinciosilor), atunci diavolul ar trebui sa primeasca cu bratele deschise orice suflet care ajunge in iad - pentru a-si creste armata si a recompensa pe cei care au comis pacate impotriva rivalului - dumnezeul, optimus maximus. Este in defavoarea planurilor diabolice sa chinuie localnicii iadului, fiindca e vorba de o cantitate mare de posibili aliati. In acest dualism exista numai doua forte, deci cu siguranta principiul "dusmanul dusmanului meu este prietenul meu" se aplica.

Daca nu e complet impotriva, este un agent al dumnezeului, deci se desface automat dualismul, lasand doar pe dumnezeu ca entitate ce detine cea mai multa rautate.

welcome to hell

Ceva asemanator:

Related Posts with Thumbnails

Cele mai citite articole

Arhivă

Original design by Six Shooter Media. To Blogger by Template-Godown