10/25/2010

BOR e in lupta cu realitatea contemporana, vrea feudalism: incepand cu padurile din Suceava


Feudalism:

Organizare social-economică care, în concepția materialist-istorică, urmează după sclavagism și precedă capitalismul și în care baza relațiilor o constituie stăpânirea feudală asupra pământului și dependența personală a țăranilor față de stăpânii feudali

Regim politic medieval, caracterizat prin proprietatea nobiliară asupra pământului și, parțial, asupra țăranilor.

A social system based on personal ownership of resources and personal fealty between a suzerain (lord) and a vassal (subject). Defining characteristics are direct ownership of resources, personal loyalty, and a hierarchical social structure reinforced by religion

A system of landholding, common throughout Europe in medieval times, whereby freehold land was held or occupied in return for personal service to a lord or goods paid in kind, assured by oaths of homage.

Any system that resembles the one used in the middle ages, where the people provided labour and military service to a lord in return for the use of his land. A form of contractual servitude.

The social system that was prevalent in Europe in the eighth century onwards. Seen by some as control of a state by an entrenched minority for their own benefits, p299.


in aceasta ordine de idei, cititi urmatorul articol aparut in 24 oct, in AdevarulBiserica se judecă cu statul pentru păduri în valoare de aproape 10 miliarde de euro. ÎPS Pimen al Sucevei a pus ochii pe 200.000 de hectare de pădure. Valoarea fondului forestier face cât jumătate din împrumutul de la FMI.


Cea mai mare suprafaţă de pădure din România, evaluată la aproximativ 10 miliarde de euro, este pe cale de a intra pe mâna unei fundaţii bisericeşti, Fondul Bisericesc Ortodox Român al Bucovinei (FBORB). Organizaţia neguvernamentală a fost înscrisă de magistraţii suceveni în registrul asociaţiilor şi fundaţiilor. Această fundaţie a fost fondată în 1925 de statul român prin lege specială şi a funcţionat până în 1948, când a fost desfiinţată de comunişti. FBORB a fost reînfiinţată în 2000.

Curtea Supremă urmează să tranşeze pe 9 noiembrie disputa dintre biserică şi Stat pentru cea mai mare suprafaţă de pădure din România. 200.000 de hectare de pădure care cuprinde 166.813 de hectare de vegetaţie forestieră şi mai multe anexe, cantoane şi spaţii de refugiu . Fondul forestier a fost la prima instanţă castigat de către ÎPS Pimen, Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor, cel care controlează Fundaţia Fondul Bisericesc Ortodox Român al Bucovinei.


...
Dispută pe documente de peste 200 de ani

...


CONTINUARE: http://www.adevarul.ro/dosar/Lacomia_lumeasca_a_lui_Pimen_0_359364392.html

Obesesia centrala materiala din majoritatea religiilor mari, care exista acum, este hegemonia teritoriala. Biserica Ortodoxa a avut un mileniu intreg la dispozitie sa-si puna in practica doctrinele, incorporand sistemul feudal. Feudalismul se gaseste cel mai des alaturi de o religie dominanta. Acum, BOR-ul continua politica hegemonica, dorind, ca multe alte biserici mari, sa achizitioneze proprietati imobiliare cat mai multe. Ar vrea sa aiba toate pamanturile, dar nu poate.

Motivatia este destul de simpla. Cine are pamanturile controleaza fundamentul economic al societatii. Din pamant vine mancarea, pe pamant creste lemnul necesar in constructii, din pamant scoatem resurse minerale si energetice si pe pamant construim casele in care dormim. Cand Biserica poate sa se introduca in aceasta relatie, aceasta are ocazia forteze religia, dogmele, pe toti doritorii acelor resurse. Evident, bogatia averilor nu va incomoda clerul care se ocupa de proprietati.

Feudalizarea trebuie oprita si legile tarii trebuie aplicate pentru a preveni acest pericol. TAXE. Cultele trebuie taxate la fel ca firmele si cetatenii acestei tari. Nu este corect sa fie deasupra legii. Este cea mai simpla forma de descurajare a lacomiei popilor pentru pamanturi si avere.

Ceva asemanator:

Related Posts with Thumbnails

Cele mai citite articole

Arhivă

Original design by Six Shooter Media. To Blogger by Template-Godown