9/14/2010

Victimele abuzurilor Bisericii Catolice din Belgia sunt furioase in urma reactiei din partea sefilor bisericiiTraduc un articol scris ieri, despre scandalul preotilor pedofili din Belgia

Episodul mai vechi din acest scandal:
Raidurile in Biserica Catolica din Belgia au dat roade:
300 de cazuri de abuzuri de copii dintre care 13 s-au sinucis


Arhiepiscopul André-Joseph Léonard, presedinte al Bisericii Romano-Catolice din Bruxelles, a tinut ieri o conferinta de presa in care a recunoscut proportiile scandalului privind abuzurile savarsite de preoti impotriva copiilor si a promis sa faca mai multe pentru a ajuta victimele, dar a oferit putine solutii imediate si a spus putine despre urmarirea penala a preotilor.

Arhiepiscopul a mai spus ca aceasta suferinta a produs un fior prin Biserica Catolica, insa e prea devreme pentru un raspuns detaliat la aceasta criza.

Lipsa de reactie serioasa din partea Bisericii Catolice a fost primita cu furie de reprezentantii victimelor. Singura reactie concreta a Bisericii Catolice, anuntata de arhiepiscop, a fost deschiderea unui centru social pentru victime, specializat in "recunoastere, reconciliere si vindecare".

"Trebuie sa le ascultam intrebarile pentru a reinstaura demintatea lor si pentru a-i ajuta sa se vindice de suferinta pe care au indurat-o", a spus Arhiepiscopul Leonard.

Un avocat ce reprezinta 35 de victime a spus: "Noi ne gandeam ca ei [Biserica Catolica] sunt pregatiti sa plateasca costurile pentru toata terapia de care prin care au trecut victimele in toti acesti ani."

sursa


Parerea mea:

O reactie tipica din partea Bisericii Catolice. Cand e vorba de ei, legea sa nu se aplice, ca ei sunt speciali sau ceva. Eschivarea este o reactie tipica din partea unei institutii care nu ar trebui sa existe, asa ca reactioneaza cum stiu ei mai bine: cu abureli. Astept declaratiile politiei, sa vedem cine ajunge la inchisoare pentru crimele comise. Probabil ca astept degeaba. Macar scandalul va strica bine imaginea Bisericii Catolice

Ceva asemanator:

Related Posts with Thumbnails

Cele mai citite articole

Arhivă

Original design by Six Shooter Media. To Blogger by Template-Godown