9/02/2010

Universul nu are Creator, zice Stephen Hawking


Copiez, cu bucurie, un articol de pe Hotnews, pe care ii detest.


Universul a luat nastere datorita actiunii spontane si inevitabile a legilor fizicii, iar Divinitatea nu a avut niciun rol in acest proces de creatie, sustine intr-o noua carte renumitul om de stiinta Stephen Hawking, noteaza The Guardian. In cea mai cunoscuta carte a sa, "O scurta istorie a timpului", acum doua decenii, savantul nu excludea implicarea Divinitatii in nasterea Universului si vorbea de conceptul de "minte a lui Dumnezeu".

Teoria este prezentata intr-o noua carte a lui Hawking, The Grand Design, volum care va aparea in 9 septembrie, insa din care a fost publicat un extras in The Times. Cartea, scrisa impreuna cu fizicianul american Leonard Mlodinow sustine teoria conform careia pentru crearea universului nu a fost nevoie de interventia unei forte divine, iar Big Bang-ul a fost rezultatul "inevitabil" al legilor fizicii.

Practic, Universul a fost o creatie spontana guvernata de legile fizicii, teorie ce contrazice vechiul model newtonian care sustine ca Universul a fost plamadit de un Creator pentru ca altfel nu ar fi putut lua nastere din haos.

"Pentru ca exista o lege precum cea a gravitatiei, Universul poate lua nastere chiar si din nimic (...) Creatia spontana este motivul pentru care exista Ceva, in loc Nimic si motivul care face ca si Universul sa existe si noi sa existam", spune Hawking in noua sa carte.

"Faptul ca noi oamenii - care suntem practic colectii de particule fundamentale din natura - am ajuns atat de departe in intelegerea legilor care ne guverneaza pe noi si Universul din jurul nostru - reprezinta un triumf", spune unul din cei mai respectati oameni de stiinta contemporani.
Cine nu are ce face cu timpul poate sa citeasca comentariile aiciPararea mea: ma bucur ca domnul Hawking a depasit gandirea newtoniana si a realizat ca fizica nu are nevoie de interventie divina, "mintea lui dumnezeu" = bullshit.


P.S. detest HotNews fiindca s-au prostituat politic intr-un fel foarte urat, motiv pentru care si-au pierdut orice respect jurnalistic la care aveau pretentii

Aici sunt niste comentarii previzibile sau surprizantor de stupide culese de pe Hotnews:m3th0dman [utilizator]
Dacă e aşa sigur de ce nu scrie un articol ştiinţific pe această tematică, pentru care să primească un Nobel nu o carte de popularizare a a ştiinţei.

...

eee [anonim] i-a raspuns lui m3th0dman
devine penibil mosu' asta in strufocarea lui de a nega existenta lui Dumnezeu. De ce ar avea el o problema cu asta si de unde atata inversunare ? Incearca in acelasi timp sa se convinga pe sine de ceea ce spune ?
Au trimis si ei niste robotei in spatiu si au facut niste poze si pretind ca au inteles tot universul ba inca si pe Creatorul lui. Lumea intra in colaps fiindca erupe un vulcan, oamenii tot mai platesc tribut instinctelor primare...

...

Alex [anonim]
A omis ipoteza in care Dumnezeu este universul .

...

Urcan [anonim]
Ok, Dumnezeu nu a creat lumea. Dar LEGILE fizicii cine le-a creat?

...

Andrei [anonim] i-a raspuns lui old man
Legile fizicii pur si simplu exista, daca exista materie e normal sa exitse si interactiune FIZICA. Cum sa creezi legile fizici?

...

instru [utilizator] i-a raspuns lui Urcan
Mintea oamenilor a creat si legile fizicii si pe Dumnezeu.
E mai greu sa reconciliem cele doua concepte deoarece pe Dumnezeu l-am creeat mult mai demult. Dar pana la urma o sa punem pace intre ei (Dumnezeu si Legile Fizicii).

...

radu_ [utilizator] i-a raspuns lui Urcan
Legile fizicii se descopera, nu se creaza.

Nu sunt votate in parlament nici nu apar in monitorul oficial.

...

AlinP [utilizator] i-a raspuns lui radu_
dar de unde a aparut. La inceput a fot NIMIC! Cum se descopera ceva in nimic?

...

AlinP [utilizator] i-a raspuns lui radu_
in necunostiinta de cauza. Dumnezeu nu a fost creat si nici nu a aparut spontan.

...

Constantin [anonim] i-a raspuns lui AlinP
cica ar exista in mod egal in univers; daca le aduni iti da zero, ceea ce indica posibilitatea ca din NIMIC sa se fi separat materia si antimateria.
raspunde trimite
-1 (3 voturi)
:)) (Joi, 2 septembrie 2010, 12:26)

AlinP [utilizator] i-a raspuns lui Constantin
:)) cica buna asta!

...

traian [anonim] i-a raspuns lui Urcan
Legile fizicii au fost create de guvern si ulterior aprobate de legislativ,nu?Cu o majoritate simpla.Simpla de tot.
Apoi au fost promulgate de Sefu'Mare si publicate in Monitorul Ceresc Oficial.In timp,legile fizicii au mai fost atacate din cand in cand la Curtea Constitutionala.Fara succes.
Stephen Hawking nu este nici primul si nici ultimul pamantean dezorientat de birocratie si de avalansa de gasti si smecheri cu si fara sutana care se dau drept oamenii lui Sefu' in teritoriu!Fiti indulgenti dar lucizi!Sefu este Sefu" si atat!

...

Mark [anonim]
O minte bolnava care emite teorii in functie de ce se vinde mai bine pe piata.

...

selectiv [anonim]
Pascal's Wager vs Stephen Hawking.....1X2...make your bets pls

...

radu_ [utilizator] i-a raspuns lui gabhry_el
Si Dumnezeu, cum a aparut?
raspunde trimite
+1 (1 vot)
sau unde sta? (Joi, 2 septembrie 2010, 12:21)

neutrino [anonim] i-a raspuns lui radu_
.."inneant"..sau in mintea multora:)
raspunde trimite
+2 (2 voturi)
Dumnezeu (Joi, 2 septembrie 2010, 12:25)

Texi [anonim] i-a raspuns lui radu_
a aparut din ignoranta dragule... Cand traiau ai nostri sub copac si ii fugareau ploaia, tunetele si fulgerele... au crezut ca are cineva ceva cu ei... E mai usor sa il descoperi pe Dumnezeu, decat legile fizicii... pentru alea trebuie sa iti pui intelectul la munca... la basme, povesti si dat cu presupusul suntem toti buni.

...

gigi [anonim]
iar legile fizicii au aparut din neant?
nu zic ca varianta religioasa de dumnezeu e reala pentru ca e total pe langa dar nici sa fi atat de stupid incat sa crezi ca totul a aparut din nimic.

...

maybach1980 [utilizator]
Toata aceasta teorie cred ca vine de fapt din supararea lui pe Dumnezeu. Conditia sa fizica este pusa pe seama lui Dumnezeu, dar acest mod de negare a existentei lui Dumnezeu provine dintr-o frustrare si suparare interioara.
raspunde trimite
+1 (3 voturi)
esti sigur? (Joi, 2 septembrie 2010, 11:27)

Io [anonim] i-a raspuns lui maybach1980
Conditia sa fizica o pui tu in seama lui D-zeu. Presupui prea multe mi se pare mie...

...

lucid [anonim]
.....cine le-a creat, sarmane?
raspunde trimite
-4 (4 voturi)
Atentie! (Joi, 2 septembrie 2010, 11:20)

ion [anonim] i-a raspuns lui lucid
1. ”Legile alea” exista independent de vointa noastra.
2. Omul acesta a descoperit, cu mintea lui, gaurile negre spre deosebire de tine care nu ai ”descoperit” decit comentariile pe net. Atentie! Aici nu e PDL si nici Basescu.

...

JOS DUMNEZEU!!!!! (Joi, 2 septembrie 2010, 11:01) ( -4 la voturi )

ionescu vasile [anonim]
Nu exista creatie, exista doar infantilismul omului incapabil sa accepte ca nu exista nicio instanta superioara deasupra lui...oameni, treziti-va !...eliberati-va de sub jugul religiei! oamenii puternici nu au nevoie de religie

...

Ioan Ion [anonim]
Cat de mica poate fi o "minte mare"!!!
De cata nerusinare si diplome/titluri are nevoie cineva sa creada ca poate intelege "mintea lui Dumnezeu"? ?
"Faptul ca noi oamenii - ...- am ajuns atat de departe in intelegerea legilor care ne guverneaza pe noi si Universul din jurul nostru - reprezinta un triumf"

...

Gigi Maybachistu' Neortodox de Pipera [anonim]
E totuşi un fenomen foarte interesant: în 76 de comentarii, atât din partea unora religioşi, cât şi din partea celorlalţi, nu a apărut nici măcar un singur maniac religios. Unul din cei care făceau spume la gură, urlau citate prost înţelese din Biblie şi ameninţau cu moartea şi altele la fel de rele.

Cu puţin timp în urmă erau omniprezenţi, cum se discuta despre ceva, politică, economie, petrol, arabi, afgani, Simona Sensual, ruşi, chinezi, PDLişti, alegeri, sex, automobilism etc apăreau şi ei, de parcă ar fi fost serviciul lor plătit să caute cu Google şi să-şi arunce veninul peste tot. În ciuda aşa zisului conflict vechi de secole între religii, se asociaseră în acelaşi timp şi cu coana Sarah Palin şi cu musulmanii fanatici (ca şi cum s-ar fi aliat pisica şi câinele :)) şi ţineau partea iranienilor şi saudiţilor, fiindcă bărboşii lor şi bărboşii noştri sunt făcuţi să se înţeleagă.

Unde aţi dispărut !?

...

Chris [anonim]
domnul "profesor" Hawkins si de unde provine informatia, esentiala formarii unui Univers guvernat si animat de legi precise, imuabile?
La fel, de unde provine informatia necesara formarii si dezvoltarii tuturor organismelor vii
Doar nu din haos( v.Big Bang), nu?

...

sfantu petru [anonim]
bai astia cu religia pe limba, de ce nu va duceti voi pe pagina patriarhiei sa bateti campii acolo? va impune cineva teoria asta? va baga cineva cartea sub nas ca sa o cititi? daca acum stati la calculator si emiteti elucubratiile astea este pentru ca cineva a avut minte sa descopere universul unde sa puneti voi intrebari tampite, altfel si acum v-ati tara ca ramele in jurul bisericii

...

antigelu [anonim] i-a raspuns lui cititor hotnews
Dumnezeu exista indiferent de parerea ateilor,
dar numai in capetele voastre.

ha ha ha

...

cititor hotnews [anonim]
Cand faci un plan fie si pentru o casa iti trebuie un arhitect.
Cand vezi planul,si nu vezi arhitectul,nu inseamna ca nu exista arhitectul.
In UNIVERS este o ORDINE PERFECTA,(COSMOS)totul este extrem de bine calculat,incepand de la miscarea atomilor pe orbita pana la miscarea planelelor gigantice pe orbite extrem de bine calculate.
Vor nu vor ateii DUMNEZEU EXISTA SI FARA PAREREA LOR.
In BIBLIE se spune foarte frumos;numai nebunul zice in sinea lui;nu exista LEGI nu exista DUMNEZEU,pot sa fac ce vreau.
Atunci se deeschide calea haosului,dezordinii,alienarii omului.etc.
De altfel concluziile trase de un grup de studiu,considera ca din punct de vedere logic ,cea mai logica cale este CREEAREA UNIVERSULUI DE CATRE DUMNEZEU.
Din pacate logica insa nu opereaza la toata lumea
Sa nu uitam ca LEGILE UNIVERSULUi (in fond VOINTA LUI DUMNEZEU) sunt anterioare existentei omului.
Omul face si el legi,si ii numim pa autori -legiuitori-ori,LEGILE NATURII CREATE DE DUMNEZEU- SUNT CREATE DE LEGIUITORUL SUPREM.
Discutia poate fi mult mai ampla,dar spatiul si timpul nu imi permite dezvoltarea subiectului.
La inceput a fost CUVANTUL
CREATION
Au tot debut etait la VERBE
et la VERBE est SON
et le SON est VIBRATION
et le VIBRATION est FORME
et le GEOMETRIE este le VERBE

Andrei [anonim] i-a raspuns lui cititor hotnews
Fara suparare dar , Ai baut ceva de dimineata?
Ce spui aici sunt niste prostii. Viata exista pentru ca momentan in univers este un echilibru. Nu a fost tot timpul echilibru si nu va fi tot timpul echilibru. Si oridinea nu e asa PERFECTA cum crezi tu....

neutrino [anonim]
domnilor..cati din voi ati trecut pe la orele de fizica, sau poate pe la alea de chimie..sau la orele de biologie..Daca da, ce ati invatat, fratilor? Ca numai tamaie si agheazma in capul vostru.
Oamenii de stiinta au demonstrat teora evotutionista..nu s-a putut inca demonstra nasterea universului (dar asta este altceva) din motive pur tehnice (matematice). Dar noi ne tragem din maimute..fie ca ne place, fie ca nu :).
Te-ai gandit vreodata ca dumnezeu este creatie umana?..Michelangelo in "the Creation of Adam" iti da cateva sugestii
http://www.bbc.co.uk/dna/h2g2/A681680

...↑ un alt motiv pentru care detest HotNews ↑
mediocritatea editoriala a atras o mare populatie mediocra

Ceva asemanator:

Related Posts with Thumbnails

Cele mai citite articole

Arhivă

Original design by Six Shooter Media. To Blogger by Template-Godown