9/15/2010

Un cardinal, asistent al Papei, face declaratii stupefiante despre Marea Britanie


Traduc un articol din 15 sep. 2010, BBC.
*toate cacofoniile sunt intentionate


Vaticanul a anuntat azi ca cardinalul Walter Kasper se retrage din programul de vizita din motive de sanatate, dupa ce acesta a facut niste declaratii extraordinare privind Marea Britanie.

Walter Kasper, in varsta de 77 de ani, este consilierul principal al lui Papa Benedict. Azi a spus ca Marea Britanie este "o tara de lumea a treia" marcata de "un ateism nou si agresiv".

Remarcile cardinalului catolic au fost publicate intr-un interviu dintr-o revista germana.

Vaticanul a declarat ca cardinalul se referea la societatea multiculturala din Mare Britanie, si ca s-a retras din programul de vizita papala datorita unor probleme de sanatate.

Cardinalul este de origina germana, iar in interviul pentru revista Focus a declarat: "cand aterizezi in Heathrow ai impresia, uneori, ca ai aterizat in Lumea a Treia."

Ziaristul Clifford Longley, de la cotidianul catolic The Tablet, a spus ca cardinalul "vorbea aiureli", adaugand "nu mi se pare ca el crede ca Britania este in prinsa in stransoarea ateismului secular, si nu trebuia sa spuna asa".

Sursa: http://www.bbc.co.uk/news/uk-11317441

Parerea mea
Sunt amuzanti acesti socipati batrani, dar si periculosi. Cardinalul, dand dovada de un rasism stereotipic, compara orasul Heathrow cu "Lumea a Treia". Partea stupefianta este ca cardinalul uita de activitatile desfasurate de Biserica Catolica in tarile din Lumea a Treia. Si cand zic activitati, ma refer la indobitocierea unor oameni care au nevoie disperata de progres, la contribuirea raspandirii bolilor cu transmitere sexuala (campania impotriva mijloacelor de protectie si contraceptie), a discriminarii fata de femei si homosexuali, si a saraciei ce reiese din acestea.

Referitor la "ateismul nou", eh... e nou doar pentru oamenii care au s-au chinuit toata viata sa ignore realitatea, ascunzandu-se in biblioteci de apologie crestina. Ceea ce e nou nu e ateismul acesta mai activ, ci faptul ca este ilegala uciderea sau cenzurarea acestor atei, iar societatea este mai receptiva.

Ceva asemanator:

Related Posts with Thumbnails

Cele mai citite articole

Arhivă

Original design by Six Shooter Media. To Blogger by Template-Godown