9/10/2010

Raidurile in Biserica Catolica din Belgia au dat roade:
300 de cazuri de abuzuri de copii dintre care 13 s-au sinucis


Traduc o stire BBC News, din 10 sep. 2010

Abuzurile Bisericii Catolice Belgiene au fost detaliate in raportul Adriaenssens. Detalii chinuitoare despre abuzurile sexuale savarsite de clerul romano-catolic au fost publicate de un investigator.

Peter Adriaenssens a declarat ca abuzurile, majoritatea savarsite pe minori, au fost gasite in aproape fiecare episcopie. Dintre presupusele victime, 13 s-au sinucis. Doua treimi din victime erau baieti, majoritatea sub 15 ani.

Nu s-au descoperit dovezi privind o musamalizare sistemica din partea autoritatilor Catolice, a adaugat domnul Adriaenssens.

Episcopii si-au schimbat parerile de cand lucreaza cu comisia de investigatii si se pare ca nu realizasera implicatiile deciziilor din trecut, a spus investigatorul.


Pentru mai multe informatii: http://is.gd/f4lT6


Parerea mea
Imi amintesc de stiri cu preoti furiosi ca autoritatile au dat buzna in niste sedii episcopale pentru a captura documentele birocratice bisericesti. Cu cateva luni in urma; autoritatile au fost acuzate de un abuz serios, mai ales pentru ca majoritatea belgienilor sunt catolici. Acum se vad rezultatele!

E timpul ca autoritatile din restul tarilor cu ciuma catolica mare sa ia exemplu de la belgieni.

P.S. multumesc lui getea pentru blasfemia sugestiva de mai sus

Ceva asemanator:

Related Posts with Thumbnails

Cele mai citite articole

Arhivă

Original design by Six Shooter Media. To Blogger by Template-Godown