9/20/2010

Preotii isi merita soarta in MLM-ul Bisericii


Am scris un comentariu pe Dollo.ro, iar daca tot am un blog, il pun si aici.

Articol: Ce face Patriarhia cu banii nostri

Citat interesant:
„Nu-i mai blamati, doamna, pe preoti, ca sunt amarati, au niste salarii de mizerie. O sa va spun ceva, dar nu stiti de la mine. Pai stiti ce ajunge la preoti, din banii alocati de la buget pentru salariile lor? Ajung niste chitante, doamna, nu bani efectiv. Niste chitante, hartii. Ca daca salariile ar fi fost platite direct de stat ar fi fost bine, dar banii intra in conturile Patriarhiei, care ar trebui sa-i distribuie in teritoriu. Dar ii opreste pentru diversele dari pe care toate bisericile trebuie sa le faca: abonamente la Trinitas sau alte obligatii pe care le are orice biserica fata de organizatia superioara ierarhic. Asa ca preotii primesc chitante, iar banii raman in conturile Patriarhiei!”, mi-a explicat parlamentarul PD-L.


...
De la nivelul preotului, imi pare a fi vorba de un MLM (Multi Level Marketing), gen AmWay. Preotii de jos platesc o taxa de participare in sistem (piramidal practic), in timp ce ei castiga doar din vanzari de la oamenii de rand, dar si din aceste castiguri se duc banii in sus.

Oarecum am niste simpatie pentru acesti oameni, dar se intinde doar la naivitatea economica de care sufera. Preotii si-au ales “cariera”. Puteau sa lucreze in economia reala, ca oricine altcineva, dar ei au ales sa fie iresponsabili si sa se distreze cu prietenul imaginar. Sa suporte consecintele sau sa se reprofileze.

Daca banii de salar nici macar nu ajung la preot, eu zic ca e si mai important sa fie eliminate aceste salarii.

Ca fapt divers, este scarboasa ipocrizia popilor care in loc sa urmeze modelul personajului lor mitic preferat, Isus, incearca sa traiasca ca restul populatiei, cautand bunastare si confort sau cum spun ei …. “materialism”. Preotii seriosi ar trebui sa traiasca in saracie absoluta, in regim semi-nomadic si doar in grupuri de masculi, doar Isus nu a avut sotie si copii, nu? Au exemplu detaliat in cartea pe care o venereaza.

...

Daca vreau sa vad oameni ciudati costumati in haine din epoci apuse, recitand versuri antice, atunci ma duc la teatru.

Cum ar fi daca toti oamenii ar fi platiti de la stat pentru a spune basme cu mare seriozitate si a mintii in veselie, in incercarea de a pare inteligenti si intelepti?

Ceva asemanator:

Related Posts with Thumbnails

Cele mai citite articole

Arhivă

Original design by Six Shooter Media. To Blogger by Template-Godown