9/06/2010

Homeopatia este scuturata in Japonia si la nivel mondial
Guvernul Japoniei investigheaza numeroase decese ce au avut loc anul trecut in practica homeopatiei, domeniu care a crescut in popularitate, mai ales in randul moaselor. Mai multe procese sunt pe rol.

Decesele includ o fetita de 2 luni nascuta cu deficienta de vitamina K, care a murit dupa ce moasa i-a administrat terapie homeopatica in loc de injectie cu vitamina K (necesara pentru prevenirea hemoragiilor). Bebeul (asa se articuleaza) a murit datorita unor hemoragii craniene interne.

Pe masura ce se aduna cazurile, grupul stiintific de elita al Japoniei, Consiliul Stiintei, a intrat in discutie. Presedintele grupului, Ichiro Kanazawa, a declarat, in 24 august la o conferinta de presa:

Valoarea terapeutica a homeopatiei a fost contrazisa complet si stiintific. Tratamentele homeopatice sunt doar pastile de zahar.

Japonia ar putea sa se alture Elvetiei si Germaniei unde guvernele au concluzionat ca homeopatia nu functioneaza si companiile nationale de asigurari nu vor mai compensa tratamentele homeopatice.

Alte tari europene ar putea sa urmeze in acest demers. Asociatia Medicala Britanica a cerut Serviciului National de Sanatate sa inceteze platile pentru tratamente homeopatice, sa elimine finantarea catre spitalele homeopatice si sa comunice doctorilor sa nu recomande sau sa prescrie homeopatie catre pacientii lor. Reactia a aparut dupa ce Comitetul parlamentar pentru Stiinta si Tehnologie a criticat puternic homeopatia intr-un raport.Sursa:
http://www.livescience.com/

Ceva asemanator:

Related Posts with Thumbnails

Cele mai citite articole

Arhivă

Original design by Six Shooter Media. To Blogger by Template-Godown