9/03/2010

Guvernul nu mai finanteaza Academia de Stiinte Tehnice, Medicale si a Oamenilor de Stiinta


Postez un anunt, via ad-astra.ro, de pe gov.ro

Finantarea Academiei de Stiinte Tehnice din Romania, Academiei Oamenilor de Stiinta din Romania Si a Academiei de Stiinte Medicale se va face exclusiv din veniturile proprii.

Guvernul a decis astazi ( Miercuri 1 septembrie 2010 ) ca finantarea Academiei de Stiinte Tehnice din Romania, Academiei Oamenilor de Stiinta din Romania Si a Academiei de Stiinte Medicale sa se faca exclusiv din veniturile proprii ale celor trei academii.

Prin aceasta masura, se va face o economie la bugetul de stat in valoare totala de aproximativ 13 milioane de lei, echivalenta cu suma platita anual de Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului Si Sportului pentru rechizitele asigurate unui numar de peste 600.000 de copii, a precizat ministrul Daniel Funeriu.

Ministrul Educatiei, Cercetarii, Tineretului Si Sportului a mentionat totodata ca Academia Romana nu este vizata de aceasta masura.

Parerea mea:
Jefuitorii din guvern nu mai stiu de unde sa adune bani pentru clientela. Funeriu incearca sa simuleze un argument cu rechizitele pentru 600.000 de copii, dar nu spune ca cele 13 milioane de lei vor fi folosite pentru rechizite, ci doar face o comparatie. Academicienii si cercetatorii nu ar trebui sa fie pusi in pozitia de a deveni antreprenori, nu numai fiindca ar fi o problema serioase de etica, ci pentru se limiteaza drastic activitatile si capacitatea de lucru a cercetatorilor. Rezultatul, vizibil cel mai probabil in randul Academiei de Stiinte Medicale, va fi o prostituare urata cu marile companii internationale, care functioneaza dupa princpiul cerintei de pe piata... motivul pentru care exista pastile pentru erectie si lotiuni pentru chelie, dar exista o groaza de boli fara leac, iar anti-conceptioanelele sunt inca periculoase pentru sanatate.

Mentionez si ca rechizitele nu sunt fundamentale educatiei, ci profesorii buni sunt; un profesor bun poate tine ore fara sa fie necesara luarea de notite, avand doar o tabla, o creta si un burete.

...inca un cui in cosciugul sistemul de educatie romanesc.

Ceva asemanator:

Related Posts with Thumbnails

Cele mai citite articole

Arhivă

Original design by Six Shooter Media. To Blogger by Template-Godown