9/01/2010

FOX: Secularismul a ruinat economia Europei. In plus, toti oamenii sunt speciali
O scurta "dezbatere" politico-religioasa despre Europa si cum paganismul ori secularismul au provocat probleme economice, in timp ce capitalismul si crestinismul raman o sursa de moralitate si prosperitate. Evident, comentatorii spun asa de multe fantezii stupide, incat ar trebui sa lucreze la Comedy Central.

Am sa punctez doar cateva erori:- Prosperitatea Americii este datorata strategiei economice imperiale si este bazata pe o vasta gama de trucuri financiare (parte din care au dus la criza financiara globala). Este o prosperitate ciudata, fiindca SUA este o tara extrem de polarizata economic... adica doar un procent micut din populatie sunt prosperi, restul sunt pe zero sau datori sau faliti. Pentru cine e interesat, politica imperiala americana se numeste, eufemistic, "Washington Consensus". In mod ironic, China nu are datorii si are niste rezerve de dolari fenomenale. Japonia, este alta tara seculara cu nivel ridicat de prosperitate cu rezerve valutare imense. In general, daca te duci la banca si iei un credit, nu inseamna ca ai devenit prosper, ci inseamna ca ai acceptat un regim de sclavie fiscala.

- Problemele economice ale Europei sunt strans legate de ale Americii, mai ales la nivel financiar - prin care bancile Europene au luat teapa de la sectorul financiar de pe Wall St., iar guvernele UE au fost obligate sa intervina cu lichiditati de urgenta pentru a preveni o panica bancara, la fel cum au facut si americanii... (peste $1 trilion in ajutoare financiare pentru marile companii financiare) contrar principiilor anti-socialiste si pro-free-market.

- Oamenii nu sunt speciali; defapt cuvantul special este complet absurd in astfel de discursuri. A spune cuiva ca e special este dovada de comportament patriarhal, la fel cum parintii spun copiilor ca ei sunt speciali, ca sa se simta mai bine. Masturbare emotionala.

- Cei mai fericiti oameni de pe planeta traiesc in tarile nordice ale Europei, aceleasi tari care sunt cele mai "atee". Am sa caut studiile care au demonstrat acest fapt, dar mai tarziu.

- Capitalismul nu este moral; daca nu credeti, incercati sa faceti comert de succes cu rudele, familia si prietenii. Odata ce realizezi legatura empatica oamenii dincolo de grupul tau, este foarte dificil sa-i tratezi ca niste consumatori sau clienti, sau sa le dai munca serioasa de facut. Nu degeaba rudele isi acroda intre ele micro-credite fara dobanzi.

- Moralitatea poate functiona si divortata de religii; defapt functioneaza atat de bine incat produce societati foarte stabile si pasnice si luminate. Din nou avem exemplele cu tarile nordice sau alte tari seculare cu politca liberala spre stanga. In contra-exemplu avem SUA, o tara burdusita cu religie care, de un secol, desfasoara un razboi nou la fiecare 2 ani (medie). Vreau sa vad cine apara moralitatea razboiului... Alte contra-exemple: Orientul Mijlociu, India, Pakistan, Somalia, Brazilia, Argentina.

- Crestinismul si-a dovedit deja capacitatea de a genera prosperitate si moralitate, in Evul Mediu. Europenii nu au uitat feudalismul, razboaiele religioase si razboaiele nationalist-religioase. Orice societate care adopta crestinismul ca fundament social, politic si economic se va "intoarce" in Evul Mediu.

- Dedicarea pentru apararea mediului este esentiala pentru conservarea ecosistemelor ce asigura viata pe planeta asta. Sunt sigur ca in secolul acesta majoritatea populatiei de pe planeta va descoperi, personal, acest fapt. Europenii au inteles, dupa atatea secole de istorie brutala, ca este nevoie de un control democratic reprezentativ al economiei pentru a se asigura ca lucrurile necesare vietii (apa, aerul, mancarea, stabilitatea sociala) sunt accesibile.

Ceva asemanator:

Related Posts with Thumbnails

Cele mai citite articole

Arhivă

Original design by Six Shooter Media. To Blogger by Template-Godown