8/29/2010

Un preot catolic da vina pe o fetita pentru abuzul sexual comis


Traduc acest articol aparut in cotidianul "Queensland Times", in 27 august, Australia.

Un preot din localitatea Ipswich va petrece urmatoarele 3 luni in puscarie dupa ce a recunoscut ca a abuzat o fetita.

Murray Alexander Moffat a fost un preot asistent al Sacred Heart Church cand a abuzat o fetita, timp de 2 ani ( 1978-1980 ). Fetita avea 12 ani la inceput.

Tribunalul pentru districtul Ipswich a ascultat inregistrarile realizate de victima, acum in varsta de 43 de ani, cu ajutorul politiei, in care preotul a recunoscut abuzurile.

Preotul a declarat, in apararea sa, ca ea l-a incurajat si l-a sarutat prima.

"Am facut o greseala - tu m-ai invitat," a spus preotul Moffat victimei sale, pe inregistrare.

"Trebuia sa spun nu, dar nu am facut-o. Ma gandeam ca vroiai sa fac aia."

Moffat, acum invarsta de 64 de ani, si-a cerut scuze pentru orice durere provocata de abuzuri.

"Ai fost speciala pentru mine," i-a spus fetei.

Procurorul Sarah Farnden a spus ca preotul i-a spui fetei ca ea a instigat comportamentul si ca a fost greseala lui ca a i-a permis acest comportament.

Doamna Farden a mai adaugat ca preotul a avut voie, in mod regular, sa petreaca timp cu fata in camera ei, unde se sarutau si unde o atingea.

Fata isi amintea cum, prin anul 1980, tatal sau o ducea cu masina sa vada un foc industrial in localitatea Bundamba, cu preotul Moffat stand in scanul din fata si ea stand in spatele lui, in timp ce preotul se intindea in spate si o molesta.

In tribunal s-a mai aflat ca Moffat facea cadouri fetei, inclusiv o bicicleta si un ou de Paste, si ca Moffat o iubea si vroia sa se casatoreasca cu ea.

Tanara a contactat Arhiepiscopia Catolica din Brisbane in 1995 pentru a face o plangere si a fost trimisa la politia Queensland, dar nu a dus cazul pana la capat.

Biserica Catolica l-a trimis pe Moffat in "concediu" si la un psihiatru, unde a avut 5 sesiuni, dupa care s-a reintors la munca.

Preotul Moffat a pledat vinovat pentru 3 capete de acuzare de tratament indecent a unui copil cu varsta sub 16 ani. A primit sentinta de 18 luni in puscarie, cu suspendare dupa 3 luni si perioada operationala de 3 ani.

Avocatul apararii, Gary Long, a spus ca clientul sau nu are antecedente si ca este foarte respectat de parohie, prieteni si clerici. Avocatul a mai adaugat ca Moffat sufera acum de mai multe probleme de sanatate, printre care probleme cardiace si diabet.

Arhiepiscopia a oferit apologii si scuze.
"Creditam puternic curajul ei in comunicarea cu politia pentru ca justitia sa fie realizata."
Parerea mea: copiii trebuie tinuti departe de biserici si preoti. Orice om care isi dedica viata unui prieten imaginar si unei carti cu basme considerata "cel mai adevarat" adevar din lume, nu ar trebui sa fie lasat in preajma copiilor, ci ar trebui scos afara la plimbare si apoi dus la psihiatrie, zilnic, pana se poate integra in societatea reala.

http://dumnezero.blogspot.com/p/0dex.html#preot

Ceva asemanator:

Related Posts with Thumbnails

Cele mai citite articole

Arhivă

Original design by Six Shooter Media. To Blogger by Template-Godown