8/28/2010

SUA: Organizatiile de bigoti doresc subventii pentru discriminare la angajare


In SUA, ONG-urile religioase poarta o lupta pentru obtinerea de subventii de la stat in timp ce pastreaza practicile de discriminare religioasa la angajare.

Asociatia Americans United for Separation of Chuch and State a cerut, saptamana aceasta, Congressului sa respinga apelul pentru fonduri publice alocate organizatiilor de caritate religioase care discrimineaza in practiciile de angajare pe baza religioasa. (ie. angajeaza doar membrii dovediti din cultul lor)

Intr-o scrisoare trimisa fiecarui membru al Congressului, organizatiile religioase precum "Conferinta Episcopilor Catolici" au cerut ca organizatiile de caritate religioase sa fie subventionate de stat chiar daca angajeaza oameni dupa anumite criterii religioase.

Rev. Barry W. Lynn a spus: "sunt oripilat ca acesti lideri religiosi incearca sa submineze protectiile drepturilor civile pe care se bazeaza fiecare american. Daca guvernul plateste pentru un loc de munca social, fiecare aplicant calificat trebuie sa fie luat in considerare indiferent de religia sa."

"In timp ce economia este lovita de criza si o multime de oameni nu mai au loc de munca, este o rusine ca liderii religiosi vor blocheze oportunitatile de lucru finantate de stat pe baza religiei,"... "Membrii Congressului trebuie sa spuna nu acestui exercitiu in discriminare."

Lynn a spus ca semnatarii scrisorii reprezinta doar o parte spectrumul larg de religii din SUA.

Grupurile cunoscute de aparare a drepturilor omului au manifestat, si ele, opozitie fata de aceste practici discriminatorii.

Lynn a mai mentionat ca sondajele de opinie arata ca americanii resping finantarea publica a discriminarii religioase. Conform unui sondaj realizat de Pew Research Center, in 2008, 73% din americani sunt de acord ca organizatiile care angajeaza doar oameni care din acelasi cult nu au trebui sa primeasca subventii guvernamentale.

Ceva asemanator:

Related Posts with Thumbnails

Cele mai citite articole

Arhivă

Original design by Six Shooter Media. To Blogger by Template-Godown