8/24/2010

Stiri interesante de la "Sfanta Rusie": Kiril spune ca Moldova este inseparabila


Citez:

Serviciul de presa al Patriarhiei Moscova si a intregii Rusii a oferit declaratiile sefului Bisericii Ortodoxe din Rusia:

"Ne rugam pentru Republica Moldova, pentru prosperitatea poporului moldovenesc, ca orientarea politica a Republicii Moldova sa ajute la pastrarea unitații Sfintei Rusii”. Declaratia apartine patriarhului Kiril al Moscovei si al intregii Rusii.

"Uneori suntem intrebati: dar de ce atribuiti Moldova Sfintei Rusii, caci moldovenii vorbesc o alta limba, neslava? Si eu raspund ca Sfanta Rusie este o notiune nici etnica, nici politica, nici lingvistica, este o notiune spirituala”, a mai spus Kiril, in cadrul intalnirii cu arhiereii din cuprinsul Mitropoliei Moldovei in frunte cu IPS Mitropolitul Vladimir la Manastirea Solovki, in 21 august.

Sursa: ziuaveche.ro (nu este un site secular, asa ca nu-i fac link direct)

Alta sursa: Romania LiberaParerea mea, pe scurt:

Romania este un mit, nu o tara. E ca FSM sau Isus. Ca se mai adauga sau nu o poveste langa mit, nu ma intereseaza. PlusMinus Moldova, tot acelasi cacat este. Oricum lumea a fost globalizata si granitele devin din ce in ce mai irelevante. Nationalismul este o imbecilitate fantastica... cat de fraier trebuie sa fi sa-ti limitezi mintea dupa geografie, sau, si mai rau, niste linii imaginare geografice?

Nu pot DECAT sa ma bucur la reactia sefului kgb-ului ortodox; fiindca pune in conflict credinciosi ortodocsi cu credinciosi ortodocsi, si se vor anula reciproc, dand un dus rece extremistilor din toate taberele. Nu? Doar acum nationalistii romani nu mai pot sa spuna ca guvernul comunist ateist vrea sa opreasca unirea Moldovei cu Romania.

P.S. catre colegii bloggeri din Moldova; nu o luati personal, nu am nimic cu voi si cu incercarile de a promova ideea de reunificare. Daca doriti sa emigrati de acolo, nu are rost sa veniti in Romania, aici va fi prapad in cateva decenii.

Ceva asemanator:

Related Posts with Thumbnails

Cele mai citite articole

Arhivă

Original design by Six Shooter Media. To Blogger by Template-Godown