8/19/2010

Sondaj: o cincime din americani cred ca Obama e musulman


Numarul de americani care cred ca presedintele Obama este un musulman a crescut semnificativ de la inaugurarea sa, ajungand acum la aproape 20%.

Aceste rezultate, de la un sondaj al centrului Pew Research, au fost calculate din interviuri facute inainte ca Obama sa faca declaratiile privind constructia unui centru cultural islamic langa spatiul unde a fost WTC. Rezultatele sugereaza ca poate exista un pericol politic serios pentru Casa Alba daca continua dezbaterile.

Religia presedintelui SUA, la fel ca locul sau de nastere, au fost subiectele a multe zvonuri raspandite pe internet in timpul campaniei pentru presedintie, iar zvonurile au castigat respect de cand Obama a ajuns presedinte. Numarul de oameni care il identifica corect pe Obama drept crestin a scazut la 34%, o scadere de aproximativ 15% de la inaugurare.

Oficialii Casei Albe sunt mahniti de rezultatele sondajului. Consilierul pe credinte, Joshua DuBois, a acuzat oponentii presedintelui de "campanii de dezinformare". El a mai spus ca credinta crestina a presedintelui joaca "un rol important" in viata sa, adaugand ca Obama a tinut deja 6 discursuri in care a vorbit despre credinta sa. DuBois a mai adaugat ca acoperirea subiectului (crestinismul presedintelui) in mass-media a fost foarte slaba, comparativ cu criza economica, luptele legislative si alte chestiuni.

Intre cei care spun ca Obama este musulman, 60% spun ca au aflat din media, demonstrand ca opiniilor lor sunt alimentate prin dezinformare.

Cititi aticolul complet aici (en)Parerea mea:

Americanii dau dovada, din nou, de faptul ca sunt foarte usor de manipulat. Dupa 8 ani de circ si haos cu Bush II, au pierdut complet sirul vietii politice relevante, fapt ce duce doar la o influenta mai puternica a institutiilor religioase. Pe de alta parte, consilierul DuBois confirma teoria ca Obama nu are caracter deloc... nu are opinii, nu are atitudine, sau cum zic ei... "he's spineless"; ceea ce este o veste proasta pentru americani si pentru restul lumii.

Ceva asemanator:

Related Posts with Thumbnails

Cele mai citite articole

Arhivă

Original design by Six Shooter Media. To Blogger by Template-Godown