8/20/2010

Poate salva Sf. Maria economia Greciei de Criza?


Titlul suna a legenda greaca de pe vremea unei mitologii care acum nu mai este respectata ca adevarata si fundamentala realitatii. Situatia grecilor acum este dramatica, iar institutia religioasa este pozitionata sa amplifice problemele.

Cel putin o publicatie greaca a facut un apel social ca guvernul sa se roage la personajul mitic "Maria, mama virgina a lui Isus" sa faca un miracol pentru economia greaca. Adica, cumva, miraculos, sa se lupte cu "balaurul Crizei economice".

Gandirea lor este primitiva, dar sa vedem cat de departe ii duce, fiindca Romania paseste aproape perfect in urmele Greciei pe aceasta cale. Momentan grecii sunt intr-o spirala vicioasa urata de tot.
Festinul de sarbatoarea Adormirii Maicii Domnului, tinuta pe 15 august, este apogeul verii in cultura crestin-ortodoxa din Grecia. Aici, intr-una din multele biserici, credinciosii se roaga la Sf. Maria pentru mila, multi dintre ei stand pe genunchi.


Ziarul "Ta Nea" a recomandat ca guvernul grec sa adopte o atitudine similara: liderii tari trebuie sa spere ca Maria va face un miracol pentru a salva Grecia de la criza serioasa. Fara interventie divina va fi o toamna dificila pentru statul mediteranean, sugereaza ziarul.


Prognoza sumbra vine in pofida eforturile masive ale Atenei de a face ordine in finantele tarii. Masurile draconice de austeritate adoptate de guvern au reusit sa reduca deficitul bugetar cu un procent extraordinar de 39.7%, dupa ce guvernul precedent a risipit banii din taxe si a falsificat statstici. Masurile au redus cheltuielile guvernului cu aproape 10%, adica cu 4.5% mai mult decat a cerut FMI.Sursa: Tensiunile cresc in Grecia si masurile de austeritate scurtcircuiteaza economia

Ceva asemanator:

Related Posts with Thumbnails

Cele mai citite articole

Arhivă

Original design by Six Shooter Media. To Blogger by Template-Godown