8/25/2010

Patriarhia romana vrea pedepse pentru comentariile de pe netLia Olguta Vasilescu (PSD), usa de biserica la randul ei, continua actiunea de cenzura a web-ului romanesc, promovand un "Cod de conduita virtual" cu potential de lege.

BOR-ul s-a infipt cu bucurie in proiectul fascistoid, ce se anunta a fi piciorul in usa pentru o legislatie serioasa de cenzura a activitatii web.

Sugerez sa cititi si comentariile de mai jos-- citat de pe Hotnews --

Reprezentantul Patriarhiei Romane, preotul Vasile Raduca a apreciat ca pentru reglementarea mediului online ar trebui initiata o lege prin care sa fie "epurat limbajul subdezvoltat". Mai mult, el a propus ca Televiziunea Publica sa difuzeze mai multe emisiuni cu teme educative.

"E nevoie de o lege care sa nu urmareasca sanctiunile, ci formarea unor mentalitati ale unor oameni cu adevarat dezvoltati. Nu cred ca educatia se face fara mijloace coercitive", a subliniat reprezentantul Patriarhiei Romane.

-------------------


Epurare si masuri de coercitie, o traditie stramoseasca a Bisericii. Din perspectiva lor totalitara, ei detin Adevarul Absolut © si orice forma informare catre mase este Educatie. Ati inteles? Toti sunteti niste copii prosti care trebuie educati si pedepsiti daca nu ascultati.

Am si un mesaj pentru persoanele "ofensate": este o iconita in coltul din dreapta sus (uneori stanga, depinde de sistemul de operare), care are un [X] pe ea. Apasati acolo daca nu va place.

Imbecila de L.OLguta Vasilescu nu intelege ce inseamna LIBERTATE si RESPONSABILITATE. Nu ma refer la libertatea de a scrie mesaje cu cuvinte considerate ofensive, ci ma refer la ... suspans... ... Libertatea de a alege ce citesti, ceva mai fundamental. Oare stie ea ce inseamna acest fapt? Este un principiu antic, admirat si de greci. Se manifesta foarte simplu in acest caz: Daca nu-ti place sa citesti ceva, nu o fa. Nu te obliga nimeni sa citesti acel ceva.

Majoritatea dintre voi intelegeti acest principiu, dar exista oameni (stiu, e un compliment) care gandesc totalitar si hegemonic. Ei se considera niste zei care pot sa controleze tot ce fac oamenii; ei considera ca majoritatea oamenilor nu au cum sa judece si sa gandeasca independent, avand nevoie de Zeu, zeul statului in acest caz, sa gandeasca pentru ei. Acesti oameni populeaza regimurile totalitare, fie ele socialiste, fasciste, comuniste sau capitaliste (cum devine China), toate avand o ideologie patriarhala: statul e tatal care comanda, voi sunteti copiii care ascultati tot de tot ce zice, sau luati bataie.


Henry Louis Mencken descria foarte bine acest tip de oameni:

"Puritanism - frica bantuitoare ca cineva, undeva, ar putea fi fericit."

Ceva asemanator:

Related Posts with Thumbnails

Cele mai citite articole

Arhivă

Original design by Six Shooter Media. To Blogger by Template-Godown