8/27/2010

Doi soldati din coalitia NATO ucisi in Afganistan din cauza unui văl


Am gasit o stire deosebita pe agentiile de presa din Orientul Mijlociu:

26 august, 2010

Un soldat afgan a ucis 2 soldati din coalitia NATO intr-un schimb de focuri, dupa ce soldatii NATO (spanioli, se pare) au incercat sa inlature, cu forta, valul unei femei afgane. Soldatul afgan a murit, si el, in urma focurilor.

Incidentul a avut loc in provincia Badghis, miercuri. Sursele de la fata locului au declarat, pentru un site de stiri in limba pashutna, ca soldatii s-au purtat urat cu femeile si au insultat valorile culturale si islamice ale afganilor.

Dupa acest incident, mii de afgani au tinut un miting de protest in fata unei baze militare a contingentului spaniol, cerand guvernului afgan sa trimita acasa soldatii spanioli. ¡Ay, caramba!

Nu se termina aici. Protestatarii au incendiat parti din baza militara, iar soldatii NATO au deschis focul asupra lor, omorand peste 10 si ranind peste 20.

...

Sa recapitulam. Acest trib de pashtuni este organizat dupa legea islamica, Sharia. Sa impusti pe cineva, pe loc, fiindca se leaga de o femeie si felul in care se imbraca ea (insulta)... este acceptabil! Chiar insuficient, trebuie atacata si sursa de unde vin infidelii.


Aceasta este apogeul manifestarii religiei mahomedane, la fel cum Evul Mediu a fost apogeul manifestarii religiei crestine. Pace, toleranta si iubire... din CUR.


CUR: acronimul pentru Consiliului Unificarii Religiilor

Pentru cine nu urmareste razboaiele internationale, Pashtunii reprezinta o populatie considerabila din zona dintre Afganistan si Pakistan (au triburi care se intind in ambele tari). Au lege islamica si o parte din ei fac parte din rezistenta impotriva ocupatiei NATO. Cei mai fanatici dintre ei isi leaga centuri cu explozibili de burta si ataca obiective militare din Afganistan si Pakistan (in Pakistan aproape in fiecare luna este bombardata o sala de judecata sau un sediu de politie).

Ceva asemanator:

Related Posts with Thumbnails

Cele mai citite articole

Arhivă

Original design by Six Shooter Media. To Blogger by Template-Godown